Hlavní obsah

Život v extrému. Vémola bude mít vlastní film

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dočkal se. Jeden z nejúspěšnějších českých MMA zápasníků Karlos Vémola se může těšit na celovečerní dokument, který vznikne právě o jednom z fenoménů bojových sportů současnosti. Film s názvem Karlos má ambici odhalit, jaký je „Terminátor“ mimo světla reflektorů a podle tvůrců nejde o pouhý medailonek, ale o filmový obraz osobnosti, která změnila popkulturní život v Česku. Film zamíří do kin v lednu 2024.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola během svého zatím posledního souboje.

Článek

Tvůrci představili první záběry, část filmu by přitom měly tvořit unikátní záběry z Vémolovy minulosti staré přes deset let, které dosud nikdo neviděl. „Známe se dlouho, intuitivně jsem točil Karlose už před mnoha lety v Londýně. Máme proto natočeného Karlose ne jako celebritu, ale jako opravdového kluka z Olomouce, co se protlouká životem,“ říká režisér Michal Samir, který se s Vémolou zná přes patnáct let.

Snímek rovněž nabídne Karlosovu otevřenost, upřímnost a možnost odpovědět na otázku: Kdo je vlastně Karlos Vémola a odkud se vzal. Sám zápasník poskytl pro film i archiv osobních fotografií. „Je to film o extrémním člověku v extrémní době,“ popisuje Samir. „Karlosův život je fascinující, extrémní a zcela odlišný od toho, na co jsme sami zvyklí. Náš dokument reflektuje Karla nejen jako bijce a hrdinu davů, ale zároveň jako otce, partnera, něžného milovníka zvířat, a současně jako neústupného, hraničního člověka, který po svém okolí často žádá nemožné – přizpůsobit se jeho životnímu stylu a tempu.“

Vémolův život byl vždy plný propastných protikladů. Od dětství například žil za hranou - dobrého i zlého. Jako malý se dokonce dostával do fyzických konfliktů na ulicích rodné Olomouce, následně po škole odjel do Londýna, kde se živil jako vyhazovač. Právě v Anglii začalo jeho jméno raketově vzkvétat, jenomže spadla past a Terminátor se ocitl ve vězení. Jméno si tak začal znovu budovat, až se stal celebritou, která vyprodávala největší česko-slovenské arény. V kleci dohromady svedl 42 zápasů, z nichž pouze sedmkrát odešel jako poražený.

„Film, stejně jako Karlosův život, je nebezpečná jízda, která začíná v olomouckých Hodolanech, pokračuje přes kluby na londýnských periferiích a eskaluje křižovatkou, na které se teď Karlos jako člověk i jako zápasník ve svém věku ocitá,“ uzavírá Samir. Producenty jsou Bontonfilm Studios, Silk Films, Barletta. Hlavním partnerem filmu je Oktagon, partnerem Progresus Invest Holding.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.