Hlavní obsah

Šampion padl, UFC opěvuje nového krále. Tohle je jen začátek éry! zvolal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvouleté panování na trůnu skončilo. Bantamová divize nejslavnější bojové organizace UFC se dočkala nového šampiona. Stal se jím osmadvacetiletý Sean O'Malley, který v titulové bitvě dokázal ve druhém kole ukončit bývalého krále Aljamaina Sterlinga. „Jsem sakra dobrý! Toto je jen začátky éry „Suga“!“ ocenil svůj výkon americký „Cukřík“, který na samotný vrchol l vystoupal díky pěti vítězstvím v řadě v posledních dvou letech.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Novým šampionem bantamové váhy se stal Sean O'Malley.

Článek
Fotogalerie

Podaří se Sterlingovi i napočtvrté ustrážit titul? Předzápasové kurzy sázkových kanceláří tomu dávaly hodně velké šance. A není se čemu divit. Rodák z New Yorku v UFC naposledy prohrál před šesti lety, na jeho um zdaleka nestačili například Petr Yan, Cory Sandhagen, T.J. Dillashaw nebo naposledy i legendární Henry Cejudo. Horko těžko se tedy hledal adekvátní vyzyvatel...

Nyní ale přišla srážka se zdí. Na druhé straně klece totiž dokonalým způsobem zazářil sebevědomý prospekt v podobě obávaného Seana O'Malleyho. Muž s netradičním účesem zkrátka věděl, že musí být maximálně ostražitý a číhat na soupeřovy chyby. Jedna taková přišla ve druhém kole, kdy „Sugar" přesně, jak před duelem říkal, našel bradu, a rivala nekompromisně sestřelil k zemi.

Následovalo pálení do ležícího Sterlinga, které připomínalo zatloukání hřebíků do prkna, kterému již bývalý šampion nedokázal vzdorovat. Konec! Čas 0:51 druhého kola. Bojový svět poznal jméno nového krále bantamové váhy, jenomže žádné velké radovánky se nekonaly. O'Malley se sebevědomým krokem ploužil po kleci a jako by zdůrazňoval větu „já jsem vám to říkal".

„Upřímně řečeno, v tomhle souboji jsem byl nejvíc nervózní, co jsem kdy byl. Nikdy jsem ale nepřestával věřit, protože vím, co mám ve svých rukou. Říkal jsem, že stačí jedna chyba a já vlastně ani nevím, zda to chyba byla, protože jsem sakra dobrý, " řekl osmadvacetiletý bojovník po zápase a uznal i soupeřovy kvality. „V mých očích je Sterling nejlepší bantamová váha všech dob."

„Funk Master" Sterling se tak s titulovým opaskem rozloučil po více než dvou letech. „Sean je mnohem lepší, než si myslel. Odvedl dobrou práci, protože se mi ho nedařilo chytit. Nemůžu o tomhle chlapovi říct nic špatného. Gratuluji jemu i jeho týmu," řekl Sterling. „Nebuďte ale překvapení, když mě uvidíte se znovu vracet a tentokráte dostanu pás. Rozhodně se musím vrátit, ale je potřeba některé věci přehodnotit," ví.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Aljamain Sterling (vlevo) v souboji se Seanem O'Malley.

Ačkoliv titulový duel sotva skončil, O'Malley okamžitě ukázal na vysněného soupeře, kterému by navíc chtěl oplatit tři roky starou porážku. „Co Marlon Vera v prosinci ve Vegas v T-Mobile Areně? Pojďme na to!" Klidně tady budu vládnout až do roku 2035."

Žádné velké překvapení se naopak nekonalo v titulové bitvě ženské slámové divize. Číňanka Weili Zhangová dokázala na body porazit vyzyvatelku Amandu Lemosovou.

Reklama

Související témata: