Hlavní obsah

Životní zápas! Rychlé paže prolétnou městem hazardu. Dočká se Česko dalšího bojovníka v UFC?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to tady. Do životního zápasu českého MMA talentu Matěje Peňáze zbývají poslední hodiny. Pětadvacetiletý ranař se již ve středu 31. srpna v brzkých ranních hodinách (cca 03:00) představí v populární show Dana White's Contender Series, kde může jako šestý Čech vybojovat smlouvu v UFC. Oba bojovníci mají za sebou oficiální vážení, vzájemnému střetu tak nic nebrání.

Foto: Chris Unger–UFC

Sedriques Dumas a Matěj Peňáz během staredownu.

Článek

Po více než týdenním pobytu v americkém Las Vegas přijde to nejdůležitější - zápas. A v něm půjde opravdu o hodně. V sázce totiž je smlouva v nejprestižnější bojové organizaci UFC, kam se jako první bude chtít probojovat Matěj Peňáz, který se ve středu 31. srpna v brzkých ranních hodinách předvede v populární show Dana White's Contender Series. Jeho um bude vedle klece sledovat a hodnotit ten nejpovolanější, prezident UFC Dana White.

Vizitka šestého českého zástupce v UFC je lákavá, nemusí ale zůstat jen u toho. Svému kamarádovi a tréninkovému parťákovi bude držet palce i Tereza Bledá, která má stejnou šanci, jen o týden později. Česká smečka včetně trenéra Andrého Reinderse proto do Spojených států amerických odletěla před necelým týdnem. Právě brzký odlet do zámoří sloužil k aklimatizaci na tamní podmínky. Ve Vegas totiž panují teploty přesahující 40° C, časový posun je -9 hodin.

Málo zkušený na bitvu o UFC? Dokážu to zvládnout, je přesvědčený Matěj PeňázVideo: Sport.cz

Pětadvacetiletý Peňáz se v bitvě dvou neporažených bojovníků utká s Američanem Sedriquesem Dumasem, jehož doménou je rovněž postoj. „Stylisticky by mi měl sedět, je to víc postojář, občas se ale pouští na zem. Je to klasický pravák, jinak jsme stejně vysocí," popisuje Peňáz, který drtivou většinu přípravy strávil ve Švédsku, kde piloval i zem.

„Zapracoval na tom opravdu hodně a kvalitně, má kolem sebe skvělý tým trenérů. I kluci, kteří mají skvělý wrestling, tak říkají, že je strašně těžké ho hodit," má radost trenér André Reinders. „Je to pohybový talent. Má zbraně, aby porážel kohokoliv," dodal bývalý zápasník.

Co je Dana White's Contender Series?
Jedná se o populární show, kde se nejtalentovanější zápasníci předvedou před prezidentem UFC Danou Whitem a ostatními matchmakery. Cílem bojovníků je předvést co nejlepší možný výkon, aby získali vytouženou smlouvu s organizací UFC. K vysněné metě paradoxně nemusí stačit ani vítězství.

Všechny předzápasové formality jsou minulostí, zápasu tedy nic nebrání. Oba bojovníci dokonce mají za sebou oficiální vážení, které se obešlo bez problémů. Poté následoval tradiční staredown, který se nesl v uvolněné náladě, přesto z výrazu tváře bylo cítit, že v sázce je opravdu hodně. Jak si oba povedou v životní bitvě?

„Cíl je dostat se do UFC a stát se dalším Čechem, který reprezentuje Českou republiku v nejprestižnější organizaci světa," má jasno zástupce Reinders MMA, který tak může mezi elitou doplnit českou stopu v podobě Jiřího Procházky, Davida Dvořáka a Lucie Pudilové.

Peňáz půjde do akce ve středu 31. srpna přibližně v 03:00 SEČ, turnaj DWCS můžete sledovat zakoupením PPV UFC Fight Passu.

Reklama

Související témata: