Hlavní obsah

Odpočívej v pokoji, hrdino! Ukrajinský šampion padl v bitvě s ruskými okupanty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedním z mnoha. Přesto se jméno Maxima Borduse zapíše do ukrajinských srdcí výrazným písmem. Dvaadvacetiletý šampion své země v kickboxu zemřel při obraně vlasti před ruskými okupanty v Záporožské oblasti, kde probíhají jedny z nejtvrdších bojů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Od 24. února loňského roku, kdy ruský agresor napadl Ukrajinu, padly na obou stranách desítky tisíc mužů. Nechybí mezi nimi ani řada významných sportovců bránící se země. Dalším z nich se stal ukrajinský šampion v kickboxu a teprve dvaadvacetiletý Maxim Bordus.

Rodák z Kyjeva se do ozbrojených složek napadené země přihlásil jako dobrovolník v květnu loňského roku. Většinu času strávil se svou jednotkou v bojích u ukrajinského Lymanu, později měl být na vlastní žádost převelen k Azovskému pluku.

Ukrajinský šampion podle dostupných informací padl v tvrdých bojích v Záporožské oblasti 11. června.

"Zemřel jsi jako hrdina při obraně své vlasti. Odpočívej v pokoji." V takovém duchu se nesou desítky vyjádření soustrasti na památku Maxima Borduse.

Reklama

Související témata: