Hlavní obsah

Padaly pěsti i ostrá slova! Dlouholetí rivalové si konečně vyřídí osobní spory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pokus to nevyšlo, třaskavá bitva mezi promotérem Petrem Karešem a legendou K1 Petrem Vondráčkem má ale nové datum. Oba aktéři, mezi kterými to pořádně vře, a dokonce před avizovaným prvním termínem v rámci televizního rozhovoru padaly i rány, se proti sobě postaví 20. listopadu na tradičním turnaji Heroes Gate. Dlouholetý spor se tak konečně dočká rozuzlení mezi šestnácti provazy.

Pěsti v akci už během televizního rozhovoru. Podívejte se na šarvátku Vondráček vs. KarešVideo: Oktagon TV

 
Článek

Na jedné straně legenda K1 Petr Vondráček, na té druhé bývalý promotér Petr Kareš. Pikantní duel, během něhož se měl vyřešit dlouholetý spor. Už před avizovaným prvním termínem duelu, který se měl uskutečnit 17. března na turnaji Heroes Gate, to mezi aktéry pořádně jiskřilo. Během televizního rozhovoru se vytahovaly věci z minulosti, vše navíc vyvrcholilo fyzickým střetem, jehož vzrůstající rozsah nakonec zarazila až přítomná ochranka.

Celý spor se přitom točí kolem situace, kdy na jednom z turnajů Vondráček v podnapilém stavu označil Karešovu partnerku nevybíravým slovem. „Já jsem nechtěl říct, že tvoje přítelkyně je ku*va. Myslel jsem to ze srandy, řekl jsem, že bych se chtěl mít jako Kareš, co má plno peněz a plno ku*ev. Byl jsem opilý, hned jak jsem odešel, mi došlo, co jsem udělal, a že to byla chyba," vysvětlil Vondráček. Kareš však kontroval tím, že urážky padaly i směrem k jeho rodině.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Očekávaný zápas dvou rivalů v březnu nakonec nedopadl, Vondráček ze zdravotních důvodů nemohl do zápasu nastoupit a diváci tak byli ochuzeni o pořádnou dávku adrenalinu. S odstupem více než šesti měsíců je tu ale druhý termín, tím bude 20. listopad a bude se jednat o hlavní zápas 26. vydání turnaje Heroes Gate. Bojovat se bude pod pravidly K1.

„Nebylo těžké to dojednat. V první řadě bylo domluveno nějaké odstupné Petru Karešovi, na druhou stranu je jejich spor tak silnej, že oba ten zápas chtějí, chtějí si to jednou pro vždy vyřešit. Není to komedie jako v některých jiných případech, kdy se to graduje lehce uměle. Diváci si přijdou na své, energie tam rozhodně bude," vysvětlil pro Sport.cz organizátor Pavel Touš.

„Drží se to v nich, hlavně v Petru Vondráčkovi. Od prvního zrušeného termínu se drží v přípravě, je dlouhodobě v Thajsku, kde se připravuje, protože chce ten zápas za každou cenu. Teď jejich vztah nijak negraduje, nepotkávají se. Pokud by se potkali, tak by to nedopadlo dobře. A když to řeknu za sebe, tak jsem za 20 let u bojových sportů viděl spoustu nenávisti nebo umělého trashtalku, ale tohle jsem ještě nezažil," pokračoval s úsměvem uznávaný rozhodčí.

Do zápasu zbývá zhruba měsíc, organizace Heroes Gate je přesto připravená na případné další zrušení. „Jsme připraveni. Pokud to dopadne jako minule, tak chceme, aby jeden nebo druhý zápasník měl možnost si to odzápasit, proto chystáme jednoho rezervního soupeře," dodal Touš.

Reklama

Související témata: