Hlavní obsah

Polská legenda a veterán UFC. Kincl jde po dlouhé pauze do bitvy

Praha

Zpátky do boje, zápasník MMA Patrik Kincl má termín a jméno soupeře. Po roce a půl snad už všechno dopadne a on vkročí do oktagonu 19. prosince pod polskou organizací KSW. Jeho soupeřem bude Tomasz Gorilla Drwal, osmatřicetiletý zápasník, který má zkušenosti také z UFC, zde předvedl šest duelů, polovinu vyhrál.

Foto: Facebook: Patrik Kincl

Patrik Kincl zná termín zápasu v KSW.

Článek

Pokud se podíváme na posledních pět let Kinclovy kariéry, prohrál jen jednou, v roce 2018 s Karlosem Vémolou, jinak si připsal devět výher. Jeho kniha zápasů mohla být ještě bohatší, ale rok a půl si dal nucenou pauzu. Zranění a covid, ty mu vystavily stopku.

„Na zápas se těším, pauza byla dlouhá. Sice to je před Vánoci, ale to mi nevadí, zápasil jsem už taky 27. prosince. Drwal je polskou legendou a byl taky v UFC. Měl delší pauzu, ale rozhodl se vrátit, poslední zápas v létě vyhrál," okomentoval soupeře Kincl.

Český bojovník je o sedm let mladší a má v záznamech více zápasů: 22 výher a 9 porážek. Polák má bilanci 22:5.

Kincl si střihl v MMA pauze boxerský zápas v kleci, vyhrál. MMA duel měl naposledy v červnu 2019, na Prague Fight Night s ním prohrál na body Mattia Schiavolin. Drwal měl pětiletou pauzu, v červenci se vrátil a Lukasz Bienkowski padl po T.K.O. ve druhém kole.

"V poslední době mě nejvíce omezovala zlomenina ruky, měl jsem zlomenou člunkovou kost, navíc blbě, byla odštípnutá, takže se řešila dokonce operace, ale nedošlo na ní. K tomu jsem měl problém s kolenem," vyjmenoval Kincl neduhy posledních měsíců.

Ty teď může hodit za hlavu, tam teď má soupeře. „Bylo to dlouhý, ale neflákal jsem se, udržoval jsem se v kondici, abych si udržel rytmus. K tomu jsem přidal pár nových věcí, takže pauza mi pomohla, takhle to vidím," je optimistou hradecký zápasník, který objevil kouzlo loktů a doufá, že společně s pohybem tohle budou zbraně na Poláka.

Za posledních pět let Kincl zápasil v ACB, XFN a PFN. Teď přidá KSW. Přitom nebyl daleko od UFC v roce 2018, jenže tehdy kývl na vyhecovaný duel s Karlosem Vémolou.

„Nabídku jsem měl, to je pravda a myslím, že další nabídka může přijít. David Dvořák, Jirka Procházka, Lajoš Klein podávají skvělý výkony, v UFC vědí, že tu máme kvalitní zápasníky. Myslím, že tady máme otevřenější dveře pro více zápasníků. Mě oslovili ze zahraničního managementu, že by mě pod americkou organizaci dostali, ale já potřebuju vyhrát pár zápasů, být zdravotně v pořádku, nespěchám," říká Kincl, který měl před více než dvěma lety nabídku na short notice a k tomu velké sousto. Neil Magny je v UFC od roku 2013, vybojoval 17 bitev a v je v TOP10 welterové divize. Minulost Kincl neřeší, neohlíží se. Stejně ji nezmění. Teď je před ním Drwal. Po roce a půl opět adrenalin...

„Původně jsem chtěl zápasit do pětatřiceti, ale nějak se k tomu neupínám. Dokud bude forma, budu schopen držet krok, chci v tom být stále. Až se rozhodnu, přejdu více do trenérské sféry. To je ale daleko, teď mám před sebou 19. prosinec a polskou legendu," ví moc dobře Kincl před comebackem.

Reklama

Související témata: