Hlavní obsah

Překvapující oznámení v českém boxu. Pála se vrací, čeká ho olympijský medailista

Praha

Nečekaný návrat do profesionálního boxu ohlásila těžká váha Ondřej Pála. Po šesti letech přijal výzvu a 26. září v dánském Strueru vkročí do ringu s Filipem Hrgovičem, chorvatskou jedničkou a světovou jedenadvacítkou. "Rozhodl jsem se přijmout jednu nabídku na fight, příprava nebude dlouhá, ale prostě mě to láká," napsal český boxer na facebook.

Foto: Václav Mudra - MÉDEA

Ondřej Pála se vrací do profesionálního ringu.

Článek

V roce 2014 měl Pála poslední profesionální zápas. V listopadu minulého roku se vrátil mezi amatéry, vyhrál český titul. Před pár týdny si premiérově vyzkoušel amatérský duel v MMA, který prohrál. Za čtyři týdny skočí do profiboxu se soupeřem, který atakuje první světovou dvacítku v těžké váze.

„Během své kariéry jsem učinil desítky prohlášení před zápasy a mám toho dost. Všechno, co chci říct, bude řečeno po prvním gongu. Miluji tento sport a jdu bojovat," citoval Pálu server boxingscene.com.

Boxer Ondřej Pála se po pěti letech vrátil do ringu a hned získal mistrovský titulVideo: Sport.cz

Když loni v listopadu slavil český amatérský titul, řekl, že neví, co bude dále, že si zase něco najde, celý život sportuje.

„Trénovat budu celý život. Já si vždycky něco najdu. Když jsem pět let neboxoval, dával jsem si cíle, které jsem chtěl splnit. Zaběhl jsem několik půlmaratonů, dal jsem i maraton se svojí vahou. Vždycky si něco najdu. Teď se budu věnovat MMA," řekl v listopadu Pála. Za devět měsíců oznámil návrat do profesionálního boxu. Zda jde o jednorázovou akci, neuvedl.

Ondřej Pála
Věk: 36 let
Profesionální boxerská kariéra: 33 výher, 5 porážek
První zápas: 3. března 2005
Poslední zápas: 12. duben 2014
Bývalí soupeři: David Price, Dereck Chisora, Konstantin Airich, Henry Akinwande, Denis Boytsow.
V červenci 2008 porazil bývalého šampiona organizace WBO Henryho Akinwandeho, v prosinci téhož roku získal pás Interkontinentálního šampiona WBA. V roce 2010 byl součástí přípravného kempu Vladimira Klička, světového šampióna organizací WBO, IBF a IBO.
Patřil do nejlepší světové padesátky těžké váhy
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

W o r k a h o l i c 🦾

Příspěvek sdílený Filip Hrgovic (@filip_hrgovic),Srp 22, 2020 v 9:25 PDT

Favoritem zápasu bude chorvatský boxer, jenž je bronzovým medailistou z olympiády v Riu de Janeiro. Mezi profesionály je zatím stoprocentní, všech deset soubojů vyhrál. Ve světovém žebříčku podle serveru boxrec.com je Hrgovič na 21. místě, Pálovi patří i přes letitou pauzu 124. příčka.

"Těším se, až se vrátím do ringu. Deset měsíců jsem neboxoval. Těším se na zápas v Dánsku, nikdy jsem tam nebyl, přitom jsem zápasil v mnoha zemích, takže jsem nadšený, že uvidím novou zemi," řekl k duelu osmadvacetiletý rodák ze Záhřebu.

Reklama