Hlavní obsah

Problém pro boxerskou megabitvu. Usyk a Fury se nakonec nedohodli

Zase nic? Boxerský megazápas mezi Oleksandrem Usykem a Tysonem Fury má zhruba pět týdnů před plánovaným konáním obrovský problém. Boxeři se totiž nedohodli na podmínkách vzájemného souboje a vypadá to, že se 29. dubna v londýnském Wembley neuskuteční. Do zápasu totiž zbývá málo času, všechny strany tak musí urychleně spustit další vyjednávací proces.

Foto: trboxing

Boxerský šampion v těžké váze Tyson Fury na pomyslném královském trůnu.

Článek

Není to přitom dávno, co si oba boxeři podmínky vzájemného souboje odsouhlasili. Fury přes sociální sítě navrhl finanční rozdělení poměrem 70:30 v jeho prospěch, na což ukrajinský rival kývl a na oplátku si řekl o 1 milion liber z kapsy britského boxera pro válkou zasaženou Ukrajinu.

„Přijímám tvojí nabídku - rozdělíme si to poměrem 70:30 v boji 29. dubna ve Wembley. Ale slíbíš mi, že hned po boju daruješ Ukrajině 1 milion liber (necelých 27 milionů korun.). A za každý den zpoždění zaplatíš jedno procento své výplaty Ukrajincům. Souhlasíš?" odpověděl ukrajinský šampion. Vše se tedy zdálo být na dobré cestě, jenže s odstupem několika dnů je všechno jinak.

Ze zahraničí totiž přichází zprávy, že se jeden z největších zápasů boxerské historie nakonec nepovedlo na domluvený termín 29. dubna domluvit. „Nezáleželo na tom, jak moc Usyk ustupoval, stále byl tlačen k větším ústupkům," řekl Usykův manažer Egis Klamas pro ESPN.

Promotér Frank Warren přesto věří, že v nejbližších 24 hodinách může být dohoda vzkříšena, ale podle ostatních zdrojů to vypadá, že tato pozdní neshoda by mohla mít pro samotnou realizaci fatální následky. 29. duben je v tuto chvíli takřka ze hry, otázkou zůstává, zda se všechny strany urychleně nedomluví, případně nenajdou jiný termín.

Situaci příliš nenahrává ani fakt, že organizace WBA, u níž Usyk drží mistrovský pás, nenařídí ukrajinskému šampionovi povinnou obhajobu s vyzyvatelem Danielem Duboisem. Šestatřicetiletý rodák ze Simferopolu totiž údajně plánuje obhajobu svých pásů v červnu nebo červenci.

Reklama

Související témata: