Hlavní obsah

Pulkrábek porazil mistra Evropy i světovou pětku a získal bronz

Judista David Pulkrábek vybojoval bronzovou medaili na Grand Prix v mexickém Cancúnu. Ve váze do 60 kilogramů prohrál jen v semifinále, v boji o bronz pak porazil světovou pětku Francisca Garrigóse ze Španělska a navázal tak na tři měsíce starý bronz z Grand Prix v Záhřebu. Do světového žebříčku si připíše 350 bodů, důležitých směrem k olympijské kvalifikaci.

Foto: www.czechjudo.org

Český judista David Pulkrábek.

Článek

Pulkrábek tak prožil nejvydařenější turnaj kariéry. V osmifinále nejprve zdolal Nizozemce Roye Koffijberga na ippon. Klíčem k úspěchu pak byla čtvrtfinálová výhra nad světovou jedenáctkou a úřadujícím mistrem Evropy Rusem Islamem Jašujevem.

V semifinále sice český judista podlehl mladému Francouzovi Lukovi Mkheidzemu, který je v žebříčku nejhůř postavený ze všech jeho soupeřů, ale v boji o bronz se postaral o další překvapení. Proti nasazené jedničce turnaje Garrigósovi se několikrát dobře ubránil útočnému stylu soupeře, počkal si na svou šanci a po dvou a půl minutách protočil Španěla na ippon. Oplatil mu tak srpnovou prohru z Budapešti.

Reklama

Související témata: