Hlavní obsah

S trilogiemi se roztrhl pytel. Mexický zabiják bude znovu čelit bývalému kadeřníkovi

Las Vegas/Praha

Smíšená bojová umění se dočkají dalšího završení trilogie. Nejprestižnější bojová organizace UFC totiž chystá třetí vzájemný souboj v muší váze mezi současným šampionem Brandonem Morenem a vyzývatelem Deivesonem Figueiredem. Duel se měl uskutečnit již na konci letošního roku, nakonec si fanoušci budou muset počkat na začátek toho příštího.

Foto: Getty/UFC

Přátelské gesto od Deivesona Figueireda! Brandon Moreno získal na turnaji UFC 263 mistrovský pás

Článek

Brandon Moreno ziskem mistrovského opasku psal historii, UFC se totiž dočkala vůbec prvního mexického šampiona. Brandona Morena tak nyní bude čekat první obhajoba v rámci muší váhy. Assassin Baby, jak se Morenovi přezdívá, se tak potřetí postaví tváří v tvář bývalému šampionovi Deivesonovi Figueiredovi. Druhý jmenovaný si pochopitelně bude chtít vzít mistrovský pás zpět, v předchozích dvou duelech ale Morena neporazil.

Fantastickou bitvu přinesl hned první souboj. Ten byl vypsán na pět kol a po vyrovnaném průběhu se nakonec sudí přiklonili k remíze a pochopitelně musela být naplánována odveta. V ní se Morenovi povedlo šokovat. Mexičan působil od prvních vteřin velice jistým dojmem. Figueiredo se jen stěží dostával k něčemu nebezpečnému a ve třetím kole vzdoroval škrcení. Tomu nakonec nedokázal uniknout, perfektně nasazený rear-naked choke zajistil Morenovi mistrovský pás.

Završení trilogie tak viselo ve vzduchu. Nejprve se hovořilo o polovině prosince letošního roku, jenomže na hlavní kartu byl přidán souboj ve velterové váze mezi Jorgem Masvidalem a Leonem Edwardsem. Bitva Mexičana s Brazilcem tak byla přesunuta na 22. leden 2022.

Reklama

Související témata: