Hlavní obsah

Takhle pálí zkušený rváč! Nekompromisní pravý hák doslova sestřelil soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle se divákům muselo líbit. Na domácím turnaji Plzeňský ring bylo k vidění čtrnáct zápasů a pochopitelně nebyla nouze o tvrdé rány, pohledné knokauty i nemilosrdné přestřelky. Famózní jízdu předvedl zkušený Pavel Šour, který pekelnou ranou sestřelil egyptského soupeře. Moc práce neměl ani Lukáš Fajk, který přejel Gruzínce. V hlavním zápase večera exceloval i Pavel Polakovič, který vybojoval titul veltrové váhy. Diváci se navíc dočkali i jedné velkolepé exhibice.

Ta sedla! Pavel Šour poslal k zemi Egypťana Atiyu, kterému se ukončení vůbec nelíbiloVideo: Oktagon TV

 
Článek

Vrcholem turnaje byl titulový souboj veltrové váhy mezi Pavlem Polakovičem a Josefem Zahradníkem. Bojovalo se o hodně, což se v zápase ukázalo a diváci se bavili všech deset kol. Po svižných úvodních minutkách se přesto polevilo na aktivitě a jednalo se spíš o taktickou záležitost. Z ní přesto lépe vycházel právě Polakovič, který v zápase působil rychlejším, přesnějším i vyzrálejším dojmem. I když se ani jeden z aktérů během třiceti minut nedostal do výraznějších potíží, přesto to sudí viděli naprosto jednoznačně ve prospěch prvně jmenovaného.

Konal se i egyptsko-český souboj. Rodák z Plzně Pavel Šour se utkal s nebojácným Hanym Atiyem. Duel vypsaný na šest kol nakonec nenabídl ani polovinu času. Český bijec ve třetím kole předvedl skvělou technickou jízdu a byla jen otázka času, kdy bude soupeř poprvé počítán. To nakonec nebylo potřeba. Egypťan totiž neustál tvrdou dělovku, po které se poroučel k zemi, a bylo po zápase. Atiya si po zápase ještě cosi vysvětloval se sudím, přesto verdikt o konci zápasu zůstal v platnosti.

Bomby Lukáše Fajka. Soupeři zlomil nos a připsal si KO vítězstvíVideo: Oktagon TV

Suverénní výkon předvedl také český bijec Lukáš Fajk, který si to rozdal s Gruzíncem Tamazem Izoriou. Divoké první kolo nabídlo tvrdé přestřelky, po jedné takové musel být zahraniční protivník počítán. Ve druhém kole uběhlo jen pár desítek vteřin, po nekompromisní zvedáku byl Gruzínec natolik otřesen, že jeho pokračování v duelu nepřipadalo v úvahu. Dělovky od soupeře zkrátka musely bolet.

Do akce se dostala také česká boxerská jednička Vasil Ducár, který se ještě před necelými třemi týdny představil v bitvě o interkontinentální titul organizace WBA v křížové váze. Český fighter nyní pro změnu změřil síly s českou legendou bojových umění Ondřejem „Spejblem" Hutníkem. A jelikož Ducárův zdravotní stav nebyl po posledním zápase stoprocentní, jednalo o kickboxerskou exhibici.

Nejednalo se tedy o žádnou brutální řežbu, přesto si oba bijci vyzkoušeli několik tvrdých kombinací, které často doprovodili různými komickými momenty. Těmi bavil především veterán Hutník, který si však musel dát pozor na rychlé soupeřovy ruce. V posledním kole navíc ze strany rozhodčího, kterým byl trenér Michal Vančura, přišel pro Ducára bod dolů. Oba aktéři si navíc vyzkoušeli i zápasnickou vložku z MMA, a sice takedowny, které jednoznačně okořenily zábavný průběh zápasu.

Nový šampion velterové váhy Pavel Polakovič. Na body porazil Josefa ZahradníkaVideo: Oktagon TV

A jelikož šlo o exhibici, zápas skončil nerozhodně. „Určitě jste poznali, že to nebyl ostrý zápas, ale exhibice," řekl Hutník po zápase. „Doufám, že jsme vás tímhle zápasem moc nepohoršili. Zároveň doufám, že je to začátek světlých zítřků v tomhle sportu," reagoval Ducár.

Reklama