Hlavní obsah

To bude masakr! Fury chystá na příští rok velké věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočká se boxerský svět masivních zápasů? Tyson Fury totiž na svých sociálních sítích zveřejnil příspěvek se jmény pětice soupeřů, se kterými by se v následujícím roce rád utkal. Britský šampion podle svých slov chce v příštím roce zápasit minimálně třikrát a pochopitelně to vyvolalo řadu otázek.

Foto: Getty Images

Tyson Fury zveřejnil seznam možných soupeřů pro příští rok.

Článek

Pět možných zápasů. Pokaždé se jedná o zvučného soupeře. A dost možná se schyluje k opravdovým boxerským válkám. Fury totiž zveřejnil seznam pěti možných zápasů, kterých by se diváci v následujícím roce mohli dočkat. Šampion těžké váhy organizace WBC se v této souvislosti nedávno nechal slyšet, že v příštím roce chce zápasit minimálně třikrát a nyní sám prozradil, kdo jsou jeho preferovaní soupeři.

Pochopitelně ve výčtu nesmí chybět ani případný další zápas s Deontayem Wilderem, se kterým se Fury utkal již třikrát. Dvakrát se mu povedlo vyhrát, jeden zápas pro změnu skončil nerozhodně. Mnohem reálnější obrysy ovšem má britský souboj s Dillianem Whytem, se kterým by se Fury měl skutečně v následujícím roce utkat, neboť mu byl povinně přidělen k obhajobě. Oba zápasníci aktuálně musí vyjednávat o podmínkách zápasu, na což mají 30 dnů.

Fury pochopitelně nezapomněl na souboj s Anthonym Joshuou, se kterým by si to v následujícím roce chtěl rozdat hned dvakrát. Souboj by navíc dával smysl v případě, kdy by se druhému jmenovanému povedlo v odvetném souboji zdolat Oleksandra Usyka. Sám Brit se navíc netajil touhou zápasit právě s Joshuou, avšak v současné době mají oba jiné starosti.

Pořádný rozruch ovšem vzbudilo jméno Derek Chisora. Jednalo by se o završení trilogie. Furymu se v předchozím dvou případech pokaždé povedlo zvítězit. Nejprve se mu to povedlo v roce 2011, druhá výhra pro změnu přišla o tři roky později. I proto je Chisorovo jméno v seznamu hodně překvapivé a vzbudilo to okamžité reakce na sociálních sítích.

„Jak je význam Chisory? Příští rok mu bude snad 60," napsal jeden z uživatelů Twitteru.

„Člověče, on opravdu řekl, že se v příštím roce chce hodně rvát a dal tam Dereka Chisoru. Nikdo nechce sledovat jejich zápas," uvedl další uživatel.

Fury si sice pro příští kalendářní rok dal velké cíle, uvidíme, zda dojde k jejich naplnění.

Reklama

Související témata: