Hlavní obsah

To bude válka! Stane se první rodilý Francouz skutečným šampionem?

New York/Praha

MMA souboj těžkých vah má svůj termín. Dosud neporažený Ciryl Gane se představí 22. ledna na turnaji UFC 270. Soupeřem mu bude úřadující šampion Francis Ngannou a bude se jednat o mimořádně sledovaný souboj o krále těžké váhy v nejprestižnější bojové organizaci.

Foto: twitter:@ufc, Twitter

Kamerunec Francis Ngannou (vlevo) v zápase o pás těžké váhy organizace UFC proti Stipemu Miočičovi.

Článek

Fanoušci bojových sportů se rozhodně mají na co těšit. V jedné kleci se totiž proti sobě představí dva těžkotonážníci. V roli vyzývatele se představí neporažený francouzský zápasník Ciryl Gane, který má na svém kontě deset výher. Jeho bilance je vskutku působivá, naposledy si v souboji o prozatimní titul těžké váhy poradil s Derrickem Lewisem, který prohrál v koncovce třetího kola TKO.

Soupeř bude mimořádně těžký. Tím bude současný šampion Kamerunec Francis Ngannou, který má o téměř jednou tolik více zkušeností. Během devatenácti zápasů sice třikrát prohrál, avšak drží pětizápasovou sérii bez porážky, přičemž hned čtyřikrát se mu povedlo vyhrát během necelé minuty.

Foto: Getty/UFC

Ciryl Gane se stal prozatímním držitelem titulu těžké váhové kategorie UFC.

Naposledy si Ngannou poradil v titulovém souboji se Stipem Miočičem. Po tomto duelu jednal Kamerunec s UFC o první obhajobě, kterou se nepovedlo domluvit. Nepovedlo se totiž najít ideální termín zápasu, neboť Ngannou preferoval září, naopak UFC chtěla duel už v srpnu.

Vzhledem k tomu, že Ngannou byl tou dobou v Kamerunu, rozhodla se UFC zavést boj o prozatímní titul. V něm se proti sobě představili Ciryl Gane a Derrick Lewis, vítěz tohoto souboje si tak rezervoval místenku do přímého souboje o titul.

V současné době zatím není jasné, kde se turnaj UFC 270 bude konat, očekávat se ale dají Spojené státy americké.

Reklama

Související témata: