Hlavní obsah

Vánoční neštěstí! Boxer byl zastřelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátky klidu a míru? Ne vždy to tak platí. O naprostém opaku totiž hovoří nešťastný incident, který se odehrál 24. prosince v americkém Marylandu. Třicetiletý boxer Danny Kelly byl totiž při jízdě na vánoční prázdniny zastřelen ve vlastním autě. To vše se navíc odehrálo přímo před zraky přítelkyně a tří malých dětí ve věku čtyř, sedmi a devíti let. Policie motiv vražedného útoku zatím neuvedla.

Foto: Ryan Gaydos

Danny Kelly (vlevo) byl na Štědrý den zastřelen.

Článek

Měl to být poklidný den. Spokojená rodina odjížděla na tradiční vánoční prázdniny. Americký boxer Danny Kelly v tu dobu jel po ulici St. Barnabas Road v Tempe Hills, kde vedle něj zastavilo další vozidlo a někdo v něm zahájil palbu. Při střelbě byl zasažen pouze Kelly, který tomuto zběsilému útoku podlehl. Policie nejprve našla Kellyho v bezvědomí na sedadle řidiče, později byl v nemocnici prohlášen za mrtvého. Zároveň nebyl uveden motiv útoku.

Detektivové momentálně tento nešťastný incident vyšetřují. Policie přitom nabízí odměnu ve výši 25 000 dolarů za informace vedoucí k dopadení pachatele. „Pokud by byl nějaký svědek, zavolejte nám, prosím. Můžete zůstat v anonymitě," vyzývá policie.

„Je to naprosto srdcervoucí ztráta pro rodinu a přátelé pana Kellyho. Na Vánoce nemůže být doma se svými blízkými, kteří truchlí nad jeho ztrátou, místo aby společně slavili," řekl major David Blazer.

Kelly, který vstupoval do ringu pod přezdívkou „Smooth", zápasil v těžké váze. Během sedmi let se mu povedlo vyhrát deset z celkových čtrnácti zápasů. Během posledního zápasu, který se odehrál 18. října 2019, knokautoval Nicka Kisnera, který vzdal hold svému ringovému rivalovi.

„Danny byl dobrý frajer. Před zápasem i po něm jsme spolu měli dobrý vztah. Byl to velký bojovník. Ale abych pravdu řekl, nikdy jsem neměl tušení, že budu poslední, s kým kdy bojoval. Svým způsobem jsem rád, že mě dokázal porazit. Byl to dobrý chlap a tu výhru si zasloužil," vyjádřil se Kisner.

Reklama