Hlavní obsah

Žádný malý virus mě nezastaví! prohlásil mistr světa a zarytý antivaxer. Krátce poté covidu podlehl

Popíral, že má covid, tvrdil, že vakcíny před virem neochrání. Nakonec na komplikace spojené s nákazou koronavirem zemřel. Jednačtyřicetiletý Belgičan Frederic Sinistra, kickboxerský šampion známý jako The Undertaker, zemřel na zástavu srdce.

Foto: Instagram @fred_sinistra

Fred Sinistra na nemocničním lůžku.

Článek

Trojnásobný mistr světa byl na konci listopadu přijat do nemocnice poté, co jej k návštěvě lékaře kvůli přetrvávajícím příznakům donutil jeho kouč, který mu pohrozil, že pokud nevyhledá lékařskou pomoc, přestane ho trénovat.

Sinistra poté s fanoušky sdílel fotografie z nemocničního lůžka z oddělení intenzivní péče, kde byl připojen na kyslík. Po několika dnech však podepsal revers a rozhodl se s nemocí bojovat doma. Odmítal si však přiznat, že má covid. Byl také známým odmítačem vakcíny proti koronaviru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Fred sinistra (@fred_sinistra)

„Malý virus mě nezastaví," prohlašoval. Byl naštvaný, že kvůli takové „prkotině" musí zrušit plánovaný zápas, který se měl uskutečnit 4. prosince. „Bojovník nikdy neabdikuje, vrátím se ještě silnější," sliboval. Jenže o necelých čtrnáct dní po plánovaném souboji zemřel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Fred sinistra (@fred_sinistra)

O úmrtí informovala jeho partnerka. Zemřel prý na zástavu srdce. Sinistra věřil, že ho věk a dobrá fyzická kondice ochrání, ale nestalo se. V Belgii je téměř 90 % populace naočkováno druhou dávkou vakcíny, vláda však kvůli rychlému šíření varianty omikron zavádí nová opatření.

Reklama

Související témata: