Hlavní obsah

Adam Ťoupalík a Zemanová slaví první letošní vítězství v cyklokrosovém poháru

Adam Ťoupalík a Kristýna Zemanová se ve Veselí nad Lužnicí dočkali prvních letošních triumfů v českém poháru. Ve čtvrtém dílu Toi Toi Cupu, který pokračoval po více než měsíční pauze, jim nahrála absence elitních zahraničních hostů a v případě mužského závodu i české jedničky Michaela Boroše.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Adam Ťoupalík na archivním snímku.

Článek

Ťoupalík potvrdil pozici lídra průběžného pořadí a vyhrál s náskokem 18 sekund před Jakubem Římanem, třetí skončil Polák Marek Konwa. Jezdec týmu Elkov Kasper přidal triumf ke dvěma druhým místům z Hlinska a Jičína, na úvod sezony byl třetí v Holých Vrších.

"Snažil jsem se (po delší pauze) moc nebláznit a po startu nikam nespěchat. Jel jsem na čtvrté pozici, ale ve třetím okruhu jsem viděl, že Konwa má menší náskok, takže jsem ho dojel, najel si na čelo a snažil se rozhodnout hlavně v technické části a nedělat chyby," líčil Ťoupalík v tiskové zprávě týmu. "Později se ke mně přiblížil Jakub Říman, protože v prudkých pasážích jsem potřeboval trochu odpočívat. Výkonnost mi dnes trochu chyběla, ale hlídal jsem si technické úseky a snažil se jet bez chyby," dodal.

Zemanová v dosavadních třech závodech dojela pokaždé druhá za elitní maďarskou reprezentantkou Katou Blankou Vasovou. Na jihu Čech byla suverénní a cílem projela s náskokem půldruhé minuty na Pavlu Havlíkovou. Třetí skončila o další více než minutu zpět kolegyně vítězky z týmu Brilon Kateřina Hladíková. Při absenci Vasové se Zemanová posunula do čela průběžné klasifikace.

Seriál bude pokračovat ve čtvrtek ve Slaném.

Toi Toi Cup v cyklokrosu ve Veselí nad Lužnicí
Muži: 1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 58:12, 2. Říman (Auto Škoda Mladá Boleslav) -18, 3. Konwa (Pol.) -51, 4. Vaníček (Cyklo Tábor) -1:54, 5. Hula (Expres CZ-Tufo) -2:02, 6. Fiala (Cyklo Tábor) -2:16.
Průběžné pořadí (po 4 ze 7 závodů): 1. A. Ťoupalík 196, 2. Vaníček 188, 3. Říman 183.
Ženy: 1. Zemanová (Brilon) 47:53, 2. Havlíková (LAWI) -1:28, 3. Hladíková (Brilon) -2:36, 4. Heiglová (Rak.) -3:13, 5. Vaníčková (Brilon) -3:20, 6. Krahlová (Něm.) -3:51.
Průběžné pořadí (po 4 ze 7 závodů): 1. Zemanová 197, 2. Douděrová (Jaroslav Kulhavý Cycling) 155, 3. Jeřábková (Brilon) 153.

Reklama