Hlavní obsah

Adam Ťoupalík ovládl finále cyklistického poháru a vyhrál i celkově

Adam Ťoupalík vyhrál v Mladé Boleslavi závěrečný závod Českého poháru v silniční cyklistice a po druhém triumfu v seriálu se stal jeho celkovým vítězem. Jezdec elitní domácí stáje Elkov Kasper i díky účasti v úniku bodoval na tradičních Škodováckých okruzích ve 14 z celkových 36 průjezdů, ovládl i bonusově hodnocený finiš a vyhrál s dvojnásobným počtem bodů oproti druhému Danielu Turkovi. Za jezdcem stáje Felbermayr Simplon Wels skončil třetí Ťoupalíkův týmový kolega Michael Boroš.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Adam Ťoupalík na archivním snímku.

Článek

"Začátek závodu byl těžký, protože na dílčích sprintech bodovala spousta lidí. Od trenéra jsme dostali informace, jak na tom jsme a co je potřeba zajet, abychom se posunuli v hodnocení co nejvýš. Já jsem se snažil stále držet v čelní skupině a z té útočil, abych co nejvíc bodů posbíral. Dařilo se to a dostal jsem se i do dvoučlenného úniku (s Turkem), který jsme dotáhli až do cíle," uvedl Ťoupalík v tiskové zprávě svého týmu.

V sezoně Škoda Cupu ovládl také červencový závod Visegrádské čtyřky Brno - Mikulov - Brno a stal se nástupcem dalšího stájového kolegy Matěje Zahálky. Obhájce prvenství letos startoval jenom v Mladé Boleslavi, kde dnes skončil osmý, v červnu se ale stal v Mladé Vožici domácím šampionem.

"Celkové vítězství je pro mě překvapení, protože v minulém závodě (v Hrabyni) jsem vůbec nebodoval a netušil jsem, že i závod V4 se počítá do Českého poháru. Před sezonou jsem s tímto vítězstvím vůbec nepočítal," konstatoval Ťoupalík.

Závěrečný závod Českého poháru v silniční cyklistice v Mladé Boleslavi:
1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 46 b.
2. Turek (Felbermayr Simplon Wels) 23
3. Boroš (Elkov Kasper) 21
4. T. Bárta (ATT Investments)
5. Babor (Elkov Kasper) 12
6. Heming (Něm./ATT Investments) 11
Konečné pořadí ČP (po 5 závodech):
1. A. Ťoupalík 120
2. Boroš 116
3. Kašpar (ATT Investments) 109,
4. M. Vacek (CK Příbram-Fany Gastro) 81
5. T. Bárta 56
6. Vaníček (ČEZ cyklo Tábor) 55

Reklama

Související témata: