Hlavní obsah

Bernal se vrátil po těžké nehodě, na úvod v Dánsku dojel se Štybarem

Sedm měsíců po těžké nehodě v tréninku se kolumbijský cyklista Egan Bernal znovu představil v mezinárodním pelotonu. V úvodní etapě závodu Kolem Dánska dojel někdejší vítěz Tour de France a Gira d'Italia na 104. místě hned za českým jezdcem Zdeňkem Štybarem. Oba ztratili přes dvě minuty na vítězného Nizozemce Olava Kooije, který byl nejrychlejší ve spurtu vedoucí skupiny.

Foto: Reuters File Photo, Reuters

Egan Bernal z Kolumbie.

Článek

Podle sportovního ředitele stáje Ineos-Grenadiers Gabriela Rasche byl Bernalův comeback působivý. "Na nic si nestěžoval. Nebylo to špatné," řekl dánské tiskové agentuře Ritzau.

Pětadvacetiletý Kolumbijec v lednu při tréninku ve své vlasti narazil ve vysoké rychlosti do stojícího autobusu. Utrpěl zranění hrudní a krční páteře, zlomil si několik žeber, což mělo za následek propíchnutí plic, stehenní kost, čéšku, ruku a vyrazil si zub. V nemocnici strávil dva týdny na jednotce intenzivní péče a podstoupil pět operací.

Štybarův kolega z týmu Quick-Step Alpha Vinyl Josef Černý obsadil v úvodní etapě v Dánsku dlouhé 222,6 km 49. místo ve stejném čase jako vítěz. Závod skončí v sobotu.

Reklama