Hlavní obsah

Biker Cink zahájil SP na horských kolech v Brazílii osmým místem v short tracku

Biker Ondřej Cink vstoupil do nové sezony Světového poháru v jízdě na horských kolech v brazilském Petrópolis osmým místem v short tracku. Závod v olympijském cross country, v němž bude Cink obhajovat celkové třetí místo z loňského ročníku, se pojede v neděli.

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink při tréninku v Novém Městě na Moravě.

Článek

Dvacetiminutový závod ve strhujícím tempu vyhrál Jihoafričan Alan Hatherly, na něhož Cink ztratil osm sekund. První závod SP bikerů v Brazílii po 16 letech přilákal k trati tisíce fanoušků, kteří freneticky fandili svému oblíbenci Henriquemu Avancinimu. Rodák z Petrópolis a autor trati obsadil čtvrté místo.

Krátký závod žen vyhrála bývalá mistryně světa na silnici, na horských kolech a v cyklokrosu Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie. Tereza Tvarůžková byla šestatřicátá, Jana Czeczinkarová poslední, čtyřicátá.

V short tracku se loni poprvé rozdávaly medaile na mistrovství světa a letos bude mít tato dynamická sezona své vlastní hodnocení SP. Bikeři budou zároveň jako dosud v pátek bojovat o postavení na startu hlavního závodu a také budou získávat body do celkového pořadí seriálu, místo dosavadních 125 ale už jen 80.

SP v cross country horských kol v Petrópolis (Brazílie) - short track:
Muži:
1. Hatherly (JAR) 19:55
2. Litscher (Švýc.) -1
3. Marotte (Fr.) -2,
...8. Cink (ČR) -8.
Ženy:
1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 19:55
2. Stiggerová (Rak.)
3. Richardsová (Brit.) obě -1,
...36. Tvarůžková -2:35,
40. Czeczinkarová (obě ČR) -3:50.

Reklama