Hlavní obsah

Pětkrát stupně vítězů ve světovém poháru, pátý titul českého mistra a z Cinka je Král cyklistiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pětkrát byl během sezony na stupních vítězů v závodech světového poháru, k tomu přidal titul českého šampiona. Pátý v kariéře. Reprezentační biker Ondřej Cink z týmu Kross právem ovládl anketu Král české cyklistiky 2021.

Foto: Michal Červený

Ondřej Cink na mistrovství světa ve Val di Sole.

Článek

„Byla to skvělá sezona. Ve svěťáku mi chyběl jeden bod k celkovému druhému místu. Držel jsem skvělou výkonnost celou sezonu. Nešlo o nahodilé výsledky," ohlíží se třicetiletý rodák z Rokycan za dosud nejúspěšnějším rokem kariéry.

Po pěti letech byl ve světovém poháru na stupních vítězů. A hned pětkrát. V olympijském cross country v Leogangu, v Les Gets a v Snowshoe. K tomu přidal druhé místo ze short tracku rovněž v Leogangu a Les Gets. Ovládl domácí mistrovství v Harrachově. Tuzemský titul získal popáté v kariéře.

Vítězové a ocenění jednotlivých kategorií v 57. ročníku ankety Král cyklistiky za rok 2021:
Král cyklistiky: 1. Ondřej Cink, 2. Tomáš Slavík, 3. Zdeněk Štybar.
Silnice: Zdeněk Štybar.
Horská kola: Tomáš Slavík.
Dráha: Radovan Štec.
Cyklokros: Kristýna Zemanová.
Sálová cyklistika: Jakub Mašek.
Bikros: Eliška Bartuňková.
Trial: Tomáš Vepřek.
Paracyklistika: Patrik Jahoda.
Junioři: Gabriela Bártová, Radovan Štec.
Síň slávy: Čestmír Kalaš.

Dělal si zálusk i na olympijskou medaili v Tokiu, jenž z třetí příčky jej dvě kola před koncem vyřadil prasklý ráfek. Při mistrovství světa jej zase zradila přehazovačka.

„S klidným svědomím mohu říct, že i v Tokiu a ve Val di Sole jsem měl výbornou formu. Jenže mě zastavila smůla," pokrčil rameny.

Borec, který má i roční zkušenost ze silničního pelotonu a absolvoval Tour de France, doufá, že začínající rok jej posune na úplný vrchol.

„Chci být ještě lepší. Věřím, že mohu výkonnost posunout, a pak přidat ke stabilním výsledkům ze svěťáku i medaili z mistrovství světa," přemítal Cink, když se poprvé v kariéře stal Králem české cyklistiky. „Doufám, že životní sezona mě teprve čeká."

Reklama