Hlavní obsah

Biker Schurter vylepšil další výhrou rekord, Cink na bronz nenavázal

Aktualizováno

Švýcarský biker Nino Schurter vyhrál ve Val di Sole závod Světového poháru v cross country, vybojoval druhé prvenství v sezoně a vylepšil vlastní rekord o 35. triumf. V Itálii se nedařilo Ondřeji Cinkovi, který nenavázal na třetí místo z minulého závodu v Leogangu a obsadil až 32. místo.

Foto: Pavel Křikava/Český svaz cyklistiky

Český biker Ondřej Cink na třetí místo z Leogangu nenavázal.

Článek

Sedmatřicetiletý Schurter se při svém posledním úspěchu v červnu v Lenzerheide odpoutal v historickém pořadí nejúspěšnějších jezdců od Francouze Juliena Absalona a po nevýrazném minulém výsledku v Rakousku nyní přidal další vítězství. Cílem projel s bezmála půlminutovým náskokem před krajanem Mathiasem Flückigerem, třetí skončil Rumun Vlad Dascalu po souboji s Joshuou Dubauem z Francie.

Schurter se vrátil v polovině osmidílného seriálu do čela průběžného pořadí SP před dalšího francouzského jezdce Jordana Sarroua, který tentokrát dojel osmý.

Cink, který se v Leogangu vrátil v seriálu olympijského cross country na stupně vítězů po dvou letech a před týdnem byl desátý na mistrovství Evropy, se tentokrát pohyboval nejlépe na hraně druhé a třetí desítky pořadí. Ve druhé polovině závodu se ještě propadl a do cíle přijel se ztrátou 4:38 minuty na vítěze. Druhým nejlepším českým jezdcem z šestice reprezentantů byl na 59. místě Lukáš Kobes.

Závod žen vyhrála Puck Pieterseová z Nizozemska, jež před týdnem ovládla i ME a Evropské hry v Krakově. Po třetím vítězství v sezoně SP si upevnila vedení v průběžném pořadí. Jitka Čábelická obsadila 35. pozici s více než devítiminutovou ztrátou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.