Hlavní obsah

Blázinec na Vueltě. Fanoušci zachraňovali komisaře, jiní házeli připínáčky: Chtějí nás zabít?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všemožná, jen ne nudná a předvídatelná je zatím cyklistická Vuelta. Také druhá deštivá etapa v okolí Barcelony přinesla kontroverze, tentokrát se však pořadatelé správně rozhodli neutralizovat boj o celkové pořadí devět kilometrů před cílem. I tak ale byl k vidění nespočet pádů, defektů a podivných momentů.

Foto: Lorena Sopena, ČTK/AP

I druhá etapa Vuelty přinesla řadu nečekaných momentů

Článek

Krátké a prudké stoupání na Montjuic těsně před cílem už nebylo součástí závodu o celkové pořadí, přesto se tam organizátoři nepochopitelně rozhodli ponechat bonifikační prémii. Jenže nadělali si tím další starosti.

Z televizních záběrů se těžko dalo rozklíčovat pořadí, v jakém jezdci na vrchol přijeli. A podle serveru CyclingNews závodní komisaři sháněli videa průjezdu přímo od fanoušků, kteří stáli podél trati. To je na jednom z největších cyklistických závodů světa skutečně bizár…

Ale na rozdíl od dalších událostí je to spíš úsměvný moment. Na mokré silnici bohužel opět byla k vidění spousta pádů, na zemi se ocitli i jedni z favoritů Primož Roglič a Geraint Thomas. Spadl i držitel červeného trikotu Lorenzo Milesi. A odstoupit kvůli zlomené klíční kosti musel jeho britský parťák Oscar Onley.

O další nechtěné vzrušení se pak postaral jeden z „fanoušků“, který podobně jako na Tour de France zasypal silnici připínáčky. Kvůli tomu píchly i hvězdy jako Vingegaard, Evenepoel, Thomas nebo Juan Ayuso.

„O co jim jde? Chtějí nás zabít? Fakt velké díky tomu, kdo to udělal,“ rozčiloval se mladý Španěl. „Bylo to hodně chaotické,“ připustil. Jinak však podobně jako ostatní jezdci pochválil organizátory za rozhodnutí neutralizovat závod devět kilometrů před finišem. „Udělali správnou věc. Fakt to klouzalo, jako na ledě. Jet naplno až do cíle by bylo hodně nebezpečné,“ připustil Ayuso.

Reklama

Související témata: