Hlavní obsah

Favorité Vuelty dojížděli ve tmě. Ostuda a nesmysl, bylo to nebezpečné, čílí se mistr světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Naplánovat úvodní týmovou časovku na cyklistické Vueltě na sedmou hodinu večer? Už před startem poslední Grand Tour sezony se to jevilo jako zvláštní krok. Když se navíc v průběhu přidal déšť, bylo jasné, že v klikatých uličkách Barcelony je zaděláno na problém. Regulérnost závodu ohrožena. Ti největší favorité na celkové pořadí totiž dojížděli za úplné tmy.

Foto: Profimedia.cz

Největší favorité Vuelty dojížděli za úplné tmy.

Článek

V náročných podmínkách nikdo nechtěl riskovat. A tak šokující výhru o pouhou půl sekundu před Movistarem na úvod zapsal tým dsm-firmenich, jenž startoval už jako druhý. Do červeného trikotu se oblékl 21letý Ital Lorenzo Milesi.

Největší favorité Jumbo-Visma i kvůli defektu Jonase Vingegaarda ztratili 32 sekund, silný výběr SAE Team Emirats ještě o pět vteřin víc. Skvadra Ineos Grenadiers s Geraintem Thomasem dojela s mankem 20 vteřin.

Ještě dobře situaci ustál Soudal-Quick Step, jenž finišoval jako poslední téměř ve třičtvrtě na devět, s Janem Hirtem a především obhájcem prvenství Remcem Evenepoelem. Ten hned v cíli rozzuřeně gestikuloval a nadával. „Nebylo vidět ani ho*no,“ postěžoval si, přestože jeho tým na čtvrtém místě ztratil pouhých šest sekund na vítěze.

V následném rozhovoru si sice loňský mistr světa odpustil vulgarity, ale klidný rozhodně nebyl. „Přece je jasné, že večer bývá tma…“ rýpl si směrem do organizátorů. „Měli by se zamyslet nad bezpečností. Zbytečně riskovali. Bylo to fakt záludné, nebezpečné v té tmě. Prostě naprostý nesmysl,“ rozčiloval se 23letý Belgičan.

Kombinace průtrže mračen a temnoty, která se snesla na Barcelonu, byla obzvlášť hazardní. „Samozřejmě nemůžeme ovlivnit předpověď počasí, s deštěm se nic dělat nedá. Ale můžeme přece ovlivnit čas startu etapy. Čekali jsme na něj celý den,“ pokračoval rozladěný Evenepoel.

„Tohle je ostuda. Všechny favorizované týmy jely pomalu, nemohli jsme jet naplno, nic nebylo vidět,“ postěžoval si ještě. „Vyslechnu si spoustu nenávistných příspěvků, ale takový mám prostě názor,“ dodal Evenepoel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.