Hlavní obsah

Bývalý doktor týmu Sky dostal čtyřletý distanc za objednání zakázaných látek

Britská antidopingová agentura (UKAD) udělila čtyřletý distanc bývalému lékaři britské cyklistické reprezentace a týmu Sky Richardu Freemanovi. S odvoláním na tiskovou zprávu o tom informovala agentura Reuters. Freeman měl pozastavenou činnost už od roku 2020, trest mu tak vyprší v prosinci příštího roku.

Foto: Profimedia.cz

Britská antidopingová agentura (UKAD) udělila čtyřletý distanc bývalému lékaři britské cyklistické reprezentace a týmu Sky Richardu Freemanovi

Článek

Podle UKAD se Freeman provinil držením nepovolených látek. V roce 2011 objednal 30 balíčků zakázané látky Testogel pro nejmenovaného sportovce na velodromu v Manchesteru, kde měly základnu stáj Sky (nynější Ineos Grenadiers) a britská reprezentace.

Freeman v roce 2021 přiznal, že šroubovákem a tupým předmětem zničil svůj notebook, než ho předal expertům vyšetřujícím jiný dopingový případ. Vedení britské cyklistiky ho v roce 2017 suspendovalo a lékař ze zdravotních důvodů na funkci rezignoval.

Britský úřad MPTS, dohlížející na činnost praktických lékařů, později nařídil vyřadit Freemanovo jméno trvale z lékařského registru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.