Hlavní obsah

Cavendish má po pádu na dráze v Gentu zlomená žebra a roztrženou plíci

Gent/Praha

Dvě zlomená žebra si odnesl britský cyklista Mark Cavendish z nedělního pádu v dráhových závodech v belgickém Gentu. Hvězdný spurtér opustil velodrom na nosítkách a strávil noc v nemocnici. Jeho tým Deceuninck-Quick-Step dnes oznámil, že šestatřicetiletý jezdec utrpěl kromě zlomených žeber také menší pneumotorax. Nemocnici by měl opustit dnes večer nebo v úterý.

Foto: Profimedia.cz

Mark Cavendish opouštěl závody na dráze v belgickém Gentu na nosítkách.

Článek

Někdejší úspěšný dráhař Cavendish havaroval v úvodu bodovacího závodu dvojic. Vítěz 34 etap na Tour de France najel do olympijského šampiona a úřadujícího mistra světa v madisonu Dána Lasseho Normana Hansena, kterého poslal k zemi úhybný manévr jiného jezdce. Podle belgického závodníka Jaspera De Buysta mohlo za potíže jezdců mokré místo na dráze.

"Je hloupé, že se to stalo. O kolo dříve jsem si všiml, že je tam voda, tak jsem tam potom jel pomaleji. V dalším kole už to šlo do háje," uvedl domácí cyklista.

Cavendish, kterého v minulých letech trápily vleklé zdravotní potíže, letos prožil po dlouhé době vydařenou sezonu. Vybojoval v ní deset vítězství včetně čtyř triumfů na Tour. Na slavném závodě ovládl už 34 etap, čímž vyrovnal rekord belgické legendy Eddyho Merckxe.

Reklama

Související témata: