Hlavní obsah

Česká Miss cyklistiky Hranaiová míří pod Alpy do Švýcarska

ROKYCANY/LITOMĚŘICE

Opět krok do světa. Další česká cyklistka míří do zahraniční stáje. Po Růžičkové nebo Slámové se zahraniční angažmá podařilo nově získat také Kataríně Hranaiové. Úřadující akademická mistryně republiky v časovce jednotlivců se totiž na spolupráci domluvila se švýcarským ženským týmem „Bike-Import.ch“.

Foto: AC Sparta Praha

Cyklistka Katarína Hranaiová

Článek

„Přede mnou stojí velká výzva a hlavně možnost dalšího výrazného růstu. Jde o nejlepší švýcarský tým s vynikajícími závodnicemi, takže věřím, že to pro můj další postup bude správná volba,“ podotkla Katarína Hranaiová, když přiznala, že v jednání byl také vyšší tým UCI, ale právě pro zdravě systematický vývoj se jezdkyně raději rozhodla pro spolupráci se Švýcary.

Česká cyklistka tak letošní závodní sezónu zahájí atraktivními podniky ve Švýcarsku, Německu a také UCI závody v Belgii a Holandsku. Její tým, ve kterém závodí aktuální mistryně Švýcarska, má přitom vysoké ambice.

Hranaiová ale v Česku bude i nadále oblékat rudé barvy domovského týmu AC Sparta Praha cycling. Zahraniční kontrakt má zejména pomoci více trénovat a závodit v ženském prostředí a dostat se na zajímavější závody především v mezinárodním kalendáři UCI. Švýcarské angažmá tak pro závodnici pražské Sparty neznamená konec jejího závodění v Čechách.

Cyklistka Katarína Hranaiováfoto: AC Sparta Praha

„Kdepak, to ani náhodou. Chci se díky této spolupráci zlepšit tak, aby mohlo mít vedení mého týmu a také partneři Sparty, radost z mých výsledků, “ upozornila úřadující Miss cyklistiky, která se v českém prostředí má objevit na Gracii Orlová, Haná Tour, v Krásné Lípě a přirozeně také na českých mistrovských závodech.

„Závodní program ještě doladíme spolu se Spartou a tímto švýcarským týmem po Grácii. V Čechách mám totiž skvělé zázemí, za které jsem moc ráda, takže tomu chci podřídit i další spolupráci,“ podotkla šestadvacetiletá cyklistka, která letošní sezónu absolvuje na nových kolech Scott, na nichž bude nově jezdit také celá Sparta.

„Mám velkou radost, že díky této domluvené dlouhodobější spolupráci se mohu více přiblížit ke světové cyklistice,“ uzavřela nadějná cyklistka, která se aktuálně chystá téměř měsíc trénovat na Mallorce a od 1. března se až do Gracie přesune právě do Švýcarska.

Reklama