Hlavní obsah

Čeští bikeři do 23 let na MS neuspěli, titul obhájil Schurter

Ani v závodě jezdců do 23 let na světovém šampionátu v italském Val di Sole se českým bikerům nedařilo a lepší z dvojice reprezentantů na startu Jan Škarnitzl obsadil až 18. místo se ztrátou přes dvanáct minut. Titul z loňského roku obhájil švýcarský jezdec Nino Schurter.

Článek

Škarnitzla dosažené umístění rozladilo. "Vůbec to nebylo dobrý. Po štafetách, kdy jsem zajel dobrej čas, jsem myslel, že to bude lepší," uvedl český jezdec. V prvních dvou kolech jel podle svých slov naplno a hlídal si pozici ve skupince okolo pátého až desátého místa. "Ale pak jsem to nemohl udejchat, chytlo mě břicho a záda. Hlavně na rovinách, tam jsem vůbec nemohl jet, jakmile to trochu drncalo," vylíčil Škarnitzl.

Pro stříbro si v pátek překvapivě dojel jihoafrický cyklista Burry Stander, bronz vybojoval další švýcarský reprezentant Matthias Flückinger.

Výsledky:
1. Schurter (Švýc.) 1:44:34, 2. Stander (JAR) -41, 3. Flückinger -3:46, 4. Giger (oba Švýc.) -4:54, 5. Tempier (Fr.) -5:55, 6. Gasco (Arg.) -8:26, ...18. Škarnitzl -12:38, 52. Kamler (oba ČR) -1 kolo.

Reklama

Související témata: