Hlavní obsah

Contador se vzdal účasti na domácím MS

Ortigueira

Současný lídr cyklistického závodu Vuelta Alberto Contador se rozhodl vzdát startu na silničním mistrovství světa, jež se uskuteční koncem září ve španělské Ponferradě. Domnívá se, že by mu neseděla trať, na níž se závod pojede.

Foto: Ivan Aguinaga, ČTK/AP

Alberto Contador na trati časovky během letošního ročníku Vuelty.

Článek

"Ta trať mi nevyhovuje, tak jsem místo toho přenechal své místo k dispozici nějakému dalšímu jezdci," řekl jednatřicetiletý Španěl médiím během volného dne na Vueltě. Její celkové pořadí vede o minutu a 36 vteřin před krajanem Alejandrem Valverdem a je blízko k celkově třetímu triumfu v závodu po letech 2008 a 2012.

Role favorita byla přitom v Contadorově případě přijímána s rezervou s ohledem na jeho zdravotní stav po zlomenině nohy na Tour de France. V jeden okamžik dokonce účast na 69. ročníku slavného etapového podniku vyloučil.

Světový šampionát v Ponferradě se uskuteční od 21. do 28. září a na okruhu trati silničního závodu mužů jsou dvě kratší stoupání. Ta sice znesnadní cestu za zlatem sprinterům, ale zároveň nejsou natolik náročná, aby nahrávala do karet vyhlášeným vrchařům, k nimž se řadí i Contador.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články