Hlavní obsah

Čtyřnásobný vítěz Tour de France bude závodit na Czech Tour! Moc se těším, vzkazuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Největší cyklistický etapový podnik v Česku přivítá opravdovou hvězdu. Na čtyřdenní závod do Jeseníků na konci července totiž se svým týmem Israel-Premier Tech dorazí i čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome.

Foto: Jan Brychta/svetcyklistiky.cz

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome se představí na Czech Tour.

Článek

O možnosti, že by se Froome mohl v Česku představit, hovořil už v březnu ředitel závodu a bývalý profesionální cyklista Leopold König. Když britský vrchař chyběl v nominaci izraelské stáje, jejíž sportovním ředitelem je i René Andrle, na letošní ročník Staré dámy, šance na jeho příjezd opět vzrostla. A teď už je jeho účast potvrzená.

„Je to fantastická zpráva, Chris je ikonou cyklistiky a jeho účast na Czech Tour je jedinečnou příležitostí pro naše fanoušky vidět ho v Česku," uvedl v tiskové zprávě König, Froomův někdejší kolega z týmu Sky.

Zkušený 38letý rodák z keňského Nairobi vedle Tour de France ovládl i dvakrát španělskou Vueltu a jednou italské Giro. Teď se poprvé představí v závodě na českém území, který se pojede 27. až 30. července.

„Moc se těším. Je skvělé, že se znovu setkám se svým bývalým týmovým kolegou Leo Königem, který se mnou v roce 2015 vyhrál Tour de France, a uvidím závod, který nyní řídí. Mám za sebou dobrý tréninkový blok a jsem připraven zahájit druhou část sezony čtyřmi náročnými dny," vzkázal Froome.

Jeho stáj sice po minulé sezoně přišla o status worldtourového týmu, ale v Česku se představí hned tři další elitní sestavy. Potvrzený už byl hvězdzný nizozemský tým Jumbo-Visma, jehož dres obléká i úřadující vítěz Tour de France Jonas Vingegaard, přijede i německá Bora-hansgrohe. A pořadatelé nově potvrdili i účast belgické stáje Intermarché-Circus-Wanty.

Program závodu Czech Tour
1. etapa – 27. července: Prostějov – Uničov, 165 km (2217 výškových metrů)
2. etapa - 28. července: Olomouc – Pustevny, 167,5 km (2840 výškových metrů)
3. etapa - 29. července: Moravská Třebová – Červenohorské sedlo, 161,5 km (3404 výškových metrů)
4. etapa - 30. července: Šumperk – Šternberk, 176,2 km (2982 výškových metrů)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články