Hlavní obsah

Cyklista Babor přišel o vedení v závodě Kolem Rumunska

Cyklista Daniel Babor přišel ve třetí etapě závodu Kolem Rumunska o žlutý dres vedoucího jezdce, který vybojoval díky čtvrtečnímu vítězství. Trasu dlouhou 154 kilometrů, na které závodníky potrápil déšť a její závěr byl kvůli špatnému stavu silnice neutralizován, dnes dokončil na 47. místě a celkově klesl na 17. příčku. Novým lídrem je domácí Eduard-Michael Grosu.

Foto: @cyclingboibabor

Česky cyklista Daniel Babor. Archivní foto

Článek

"Ani jsme nechtěli moc bránit žlutý dres. Kluci chtěli zkusit ujet a hlavně si uvolnit ruce před zítřejší královskou etapou, která rozhodne o celkovém pořadí," uvedl Babor v tiskové zprávě týmu Elkov Kasper. "Úvodních 60 kilometrů se pořád nastupovalo. Zkoušeli jsme vytvořit únik, ale peloton nás hlídal a nechtěl nás nechat jet. Poté se utrhli dva jezdci, takže náš tým najel na čelo pelotonu a náskok kontroloval, aby před neutralizovaným úsekem nenarostl na víc než minutu," líčil spurtér královéhradecké stáje.

Po zlikvidování úniku a přejetí neutralizovaného úseku se znovu začalo závodit 10 kilometrů před cílem. "Všichni byli odpočinutí, ale mně ten rozjezd do kopce nesednul a po těžkých spurtech včera a předevčírem jsem už cítil v nohách únavu. Trochu jsem se propadl a v následném sjezdu do cíle se celé pole roztrhalo na skupinky. Bylo to prudce dolů, navíc na mokré silnici, kde každou chvíli někdo spadl. Můžeme být rádi, že jsme přežili. Celkově to byla strašná etapa. Rozhodne zítřek, kdy nemusíme bránit žlutý dres, takže každý pojede za své a může ukázat, co umí," konstatoval Babor.

V sobotu čeká peloton 208 kilometrů, během kterých vyjedou i na Turul Romaniei do výšky 2053 metrů nad mořem. Závod první kategorie UCI skončí v neděli v Bukurešti.

Reklama

Související témata: