Hlavní obsah

Cyklista Štybar po sezoně po 11 letech odejde ze stáje Quick-Step

Český cyklista Zdeněk Štybar po sezoně po 11 letech skončí v elitní belgické stáji Quick Step, kde strávil celou svou profesionální silniční kariéru. Nové angažmá šestatřicetiletý jezdec hledá, končit přes různé trable v posledních sezonách nehodlá. Po dvouměsíční zdravotní přestávce se Štybar vrací do pelotonu v etapovém závodě Kolem Polska.

Český cyklista Zdeněk Štybar po sezoně po 11 letech skončí v elitní belgické stáji Quick Step.

Článek

"Manažer Patrick Lefevere mi řekl, že už mi další smlouvu nedá. Proto teď musíme s mým agentem řešit, co bude dál," řekl Štybar na webu iDNES. "Hlavně se chci dostat do týmu, který dobře funguje. Jestli tam budu někomu pomáhat, nebo jestli mě nechají jet nějaké závody na sebe, pro mě nyní není až tak směrodatné," doplnil.

"Láká mě olympiáda v Paříži i mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře. Problémem při hledání nového kontraktu však u mě bude věk, navíc tu byly i mé potíže se srdcem v loňském roce. Letošní zpackaná sezona mi určitě na hodnotě nepřidá, takže si asi se smlouvou v nějakém dobrém týmu nebudu moci příliš vybírat," uvedl Štybar.

Největšími silničními úspěchy trojnásobného mistra světa v cyklokrosu jsou vítězství v závodech WorldTour Strade Bianche (2015), Omloop Het Nieuwsblad a E3 Harelbeke (oboje 2019). Dosáhl i na etapový vavřín na Vueltě či Tour de France, dvakrát dojel druhý na klasice Paříž-Roubaix.

Reklama