Hlavní obsah

Cyklista van Aert vzdal start na Giru d'Italia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cyklista Wout van Aert kvůli zranění ze závodu Napříč Flandry vzdal start na květnovém Giru d'Italia, kde se měl představit poprvé v kariéře. Devětadvacetiletý Belgičan ve videu zveřejněném týmem Visma-Lease a Bike na sociálních sítích uvedl, že kvůli poraněným žebrům stále ještě není schopen trénovat.

Foto: Profimedia.cz

Belgický cyklista Wout van Aert

Článek

Úřadující vicemistr světa Van Aert měl těžký pád před dvěma týdny v klasice Napříč Flandry. Při nehodě si zlomil klíční kost, hrudní kost a několik žeber a pohmoždil si plíce.

„Daří se mi dobře a uzdravuju se ze všech zranění, ale bohužel žebra mě stále omezují. Nemůžu kvůli nim vůbec trénovat. Proto jsem se rozhodl nestartovat na Giru. Je to škoda, protože to byl můj druhý největší cíl v sezoně. Ale musím dát přednost svému zdraví a dát tělu čas na vyléčení,“ řekl Van Aert.

Kvůli zranění už Van Aert přišel mimo jiné o dva cyklistické monumenty Kolem Flander a Paříž-Roubaix, které vyhrál jeho velký rival ze silnice a z terénu Mathieu van der Poel.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Van Aert chce uspět na olympijských hrách v Paříži, kde bude patřit k medailovým favoritům v závodu s hromadným startem i v časovce.

Už ve středu vzdal účast na Giru jeden z plánovaných lídrů týmu Visma-Lease a Bike Wilco Kelderman z Nizozemska, jenž si na závodě Paříž-Nice zlomil klíční kost. Elitní nizozemská stáj má aktuálně na marodce i dvojnásobného vítěze Tour de France Jonase Vingegaarda z Dánska, jenž utrpěl mnohačetné zlomeniny minulý týden po pádu v závodě Kolem Baskicka.

Giro se pojede od 4. do 26. května.

Reklama