Hlavní obsah

Cyklisté Hirt a Černý pojedou Giro, mají pomoci k triumfu Evenepoelovi

Cyklisté Josef Černý a Jan Hirt jsou v nominaci týmu Soudal Quick-Step pro 106. ročník závodu Giro d'Italia, který startuje v sobotu. Lídrem osmičlenné sestavy je mistr světa Remco Evenepoel z Belgie, jenž se pokusí vyhrát druhou Grand Tour za sebou po loňském triumfu na Vueltě. Jiní čeští cyklisté letos na Giru podle předběžných týmových nominací nebudou.

Foto: Michal Červený

Josef Černý při časovce na MČR 2022.

Článek

Vrchař Hirt by měl být jedním z hlavních Evenepoelových pomocníků v kopcích. Dvaatřicetiletý třebíčský rodák pojede Giro pošesté, loni na něm ještě v barvách týmu Intermarché-Wanty-Gobert vyhrál královskou etapu a celkově obsadil životní šesté místo.

Etapové vítězství z Gira má ve sbírce i devětadvacetiletý Černý, jenž v roce 2020 vyhrál po samostatném úniku v barvách CCC. Elitní časovkář, který minulý týden zvítězil v prologu závodu Kolem Romandie, bude na první Grand Tour sezony startovat potřetí v kariéře.

Foto: Showroom L27

Český cyklista Jan Hirt.

Třiadvacetiletý Evenepoel by měl podle papírových předpokladů bojovat o celkové prvenství se Slovincem Primožem Rogličem, jenž ho v březnu porazil na závodě Kolem Katalánska. Belgický cyklistický talent má letos na kontě celkové vítězství na závodě Kolem SAE a triumf na monumentu Lutych-Bastogne-Lutych.

Na letošním Giro cyklisty čekají mimo jiné tři individuální časovky a sedm etap s cílem na kopci. Závod začne v sobotu časovkou ve Fossacesia Marina u Jaderského moře a skončí v neděli 28. května v Římě.

Reklama

Související témata: