Hlavní obsah

Cyklistická šampionka Pietersová zůstává v umělém spánku

Nizozemská cyklistka Amy Pietersová bude po pádu v tréninku ještě nejméně do čtvrtka v umělém spánku. Trojnásobnou mistryni světa v dráhové disciplíně madison uvedli lékaři v nemocnici v Alicante do kómatu na Štědrý den a v pondělí podle jejího týmu SD Worx rozhodli, že v něm setrvá ještě nejméně další tři dny.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Amy Pietersová (vlevo) a Kirsten Wildová po závodě v disciplíně madison na letošním MS v Roubaix.

Článek

"Lékaři zdůraznili, že další odpočinek v této fázi dává větší šanci na uzdravení," informovala stáj, za niž třicetiletá jezdkyně závodí od roku 2017. Dodala, že lékaři nebudou schopni posoudit možné následky, dokud pacientku neprobudí.

Pietersová měla nehodu na soustředění ve španělském Calpe a s poraněním hlavy byla vrtulníkem přepravena do Alicante, kde se podrobila operaci.

Cyklistická univerzálka letos vybojovala mimo jiné nizozemský titul na silnici. Na dráze se stala s Kirsten Wildovou potřetí v řadě mistryní světa v bodovacím závodě dvojic. Předloni ovládla na silničním mistrovství Evropy závod s hromadným startem a je také světovou šampionkou ve smíšené časovce z roku 2019.

Reklama