Hlavní obsah

Degenkolb bude od nové sezony závodit za Lotto-Soudal

Berlín

Německý cyklista John Degenkolb opustí na konci sezony stáj Trek-Segafredo a od příštího roku bude závodit za tým Lotto-Soudal. Třicetiletý elitní spurter a klasikářský specialista podepsal v belgické stáji dvouletou smlouvu do konce roku 2021.

Foto: Juan Karita, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

"Při jednáních s Lotto-Soudal se jasně ukázalo, že máme stejné cíle. Chceme zářit v klasikách, to je náš plán pro první část sezony," řekl Degenkolb, jenž se nyní v barvách Treku chystá na start na Vueltě.

V novém týmu je Degenkolb připraven respektovat Caleba Ewana v pozici sprinterské jedničky. "Ve finiši jsem pořád rychlý. Těším se, že budu jezdit s Calebem. On je jasná jednička, ale se svými zkušenostmi mu mohu pomoci," dodal na adresu australského vítěze tří etap na letošní Tour de France.

Degenkolb, vítěz klasických závodů Milán-San Remo a Paříž-Roubaix z roku 2015, se letos na Tour do nominace nedostal. Po startu na Vueltě, kde už v minulosti vyhrál deset etap, pro něho sezona vyvrcholí na mistrovství světa na konci září.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.