Hlavní obsah

Děsivá havárie! Cyklista se zřítil do rokle, poté dojel v top 10

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklistický závod Kolem Katalánska zatím provází řada nepříjemností. Hned v úvodní etapě po dojezdu zkolaboval evropský šampion Ital Sonny Colbrelli, v té druhé zhruba 58 kilometrů před cílem přeletěl přes zeď a spadl ze skály dánský cyklista Mattias Skjelmos. I když se zřítil několik metrů do rokle, vyšplhal s kolem nad hlavou zpátky na silnici a hlásil, že je v pořádku. „Jen mi dejte kolo!“ dožadoval se náhradního vybavení. Adrenalin zřejmě pracoval na plné obrátky, protože nejen, že se Dán zvládl do závodu vrátit, ale ještě dojel v top 10.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih druhé etapy závodu Kolem Katalánska.Video: sntv

 
Článek

Dánský cyklista Mattias Skjelmos ze stáje WorldTeam Trek-Segafredo má za sebou závod, na který opravdu dlouho nezapomene. Během 2. etapy závodu Kolem Katalánska najížděl do zatáčky zhruba 58 kilometrů před cílem v popředí se svým týmovým kolegou Antwanem Tolhoekem. „Pak někdo udělal chybu při brzdění a bohužel jsem byl na vnější straně, na které byl útes a rokle, ve které jsem skončil," popisoval jednadvacetiletý Dán.

Záběry z nehody vypadaly hrozivě, proto reakce samotného cyklisty všechny zaskočila. „Jsem v pořádku, jsem v pořádku, jen potřebuju nové kolo!" hlásil Skjelmos, když se šplhal z příkopu. „Naštěstí jsem se tak vážně nezranil a docela rychle jsem se vrátil na kolo a Antwan mi pomohl zpět do čelní skupiny," popisoval bývalý vítěz Tour du Pays de Vaud.

Jeho týmový kolega Tolhoek havaroval ve stejné zatáčce, ale neměl tušení, kde Mattias je. „Šel jsem na bezpečné místo a pak jsem viděl, jak se Mattias vynořil z příkopu," popisoval svůj úhel pohledu. Oba se pak do závodu vrátili, a když ve finále udeřil boční vítr, Mattias, trochu potrhaný a zakrvácený, dojel na desátém místě.

„Pokud je na havárii něco dobrého, tak to, že jste plní adrenalinu, a to je pravděpodobně nejlepší lék proti bolesti, který můžete mít. Opravdu jsem nic necítil. Myslím, že nade mnou dnes držel ochrannou ruku můj anděl strážný, protože se cítím dobře," dodal Skjelmos, který v celkovém pořadí ztrácí 11 sekund na doposud vedoucího Nora Jonase Hvideberga.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.