Hlavní obsah

Elkov Kasper potvrdil dominanci. Největší úspěch kariéry pro mladého cyklistu Přidala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu potvrdil, že v české silniční cyklistice nemá konkurenci. Tým Elkov Kasper ovládl 2. i 3. závod Českého poháru s názvem Škoda Cup, který se o víkendu přesunul do severních Čech. Z prvního vítězství se radoval talentovaný Tomáš Přidal, ve druhém závodě vyhrál jeho týmový kolega Matěj Zahálka.

Foto: Jan Brychta

Devatenáctiletý silniční cyklista Tomáš Přidal (uprostřed) se raduje z vítězství v závodě Českého poháru.

Článek

Tomáš Přidal coby 19letý závodník jezdí teprve prvním rokem v kategorii U23. A na trase v okolí Krásné Lípy uspěl díky úspěšnému úniku s dalšími dvěma soky. Uprchlíci byli sice dostihnuti skupinou pronásledovatelů, ale z pětičlenné grupy měl nejvíce sil Přidal. Nastoupil pět kilometrů před cílem a utavil dvojici Boroš a Maďar Dina.

„Cítil jsem, že se mi jede hodně dobře. Vepředu jsme pak zůstali čtyři, z toho tři od nás. Týmová taktika zafungovala skvěle. Pro mě je to rozhodně zatím největší cyklistický úspěch," radoval se mladý Přidal, který úvodní závod Českého poháru ve Velké Bíteši nedokončil kvůli zažívacím problémům.

Také v nedělním závodě v okolí České Kamenice uspěl únik. Ze šestičlenné skupiny nakonec vydrželi tři cyklisté. Dva z týmu ATT Investments, znovu u toho byl Dina a také Kašpar, kteří však nestačili na zástupce Elkovu Kasper. Matěj Zahálka nejprve v kopci urval Kašpara a ve sportu předčil maďarského soka.

Foto: Jan Brychta

Závodníci na trati kolem České Kamenice v rámci Českého poháru v silniční cyklistice.

„Měl jsem super nohy. Takové závody mi sedí, když se jede od startu do cíle a nikdo se nešetří. V závěru měli soupeři převahu. Chvílemi se šponovali sami, mysleli si, že mě překvapí nástupy. V kopci jeden odpadl a já pak již čekal jen na spurt, na nějž jsem si věřil," uvedl v cíli šťastný Zahálka.

Český pohár v silniční cyklistice
Sobotní závod kolem Krásné Lípy:
1. Přidal 3:29:32
2. Boroš (oba Elkov Kasper)
3. Dina (Maď./ATT Investments) oba +25
Nedělní závod kolem České Kamenice:
1. Zahálka (Elkov Kasper) 4:08:42
2. Dina stejný čas
3. Kašpar (ATT Investments) +4
Pořadí Českého poháru po třech závodech:
1. Zahálka 105
2. Neuman (Elkov Kasper) 91
3. Boroš 70
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.