Hlavní obsah

Ferron vyhrál na Dauphiné spurt uprchlíků, dál vede Van Aert

Francouzský cyklista Valentin Ferron vyhrál ve spurtu skupinky uprchlíků páteční 6. etapu závodu Critérium du Dauphiné. V čele průběžného hodnocení zůstal Belgičan Wout van Aert, který dojel do cíle se všemi nejbližšími rivaly s odstupem 32 sekund na vítěze. V hlavním pelotonu dokončil etapu i český cyklista Jan Hirt.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Van Aert je blízko triumfu na Dauphiné, šestou etapu vyhrál FerronVideo: sntv

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý Ferron v závěru 196,5 km dlouhé trasy do Gap v šestičlenné skupince nastoupil a dojel do cíle s třísekundovým náskokem před krajany Pierrem Rollandem a Warrenem Barguilem. Van Aert, který skončil dvanáctý, vede v celkovém pořadí dál o minutu a tři sekundy před Italem Mattiou Cattaneem. Slovinský kolega z týmu Jumbo-Visma Primož Roglič ztrácí další tři sekundy.

Šestý muž letošního Gira d'Italia Hirt dnes obsadil 86. místo a před víkendovými etapami se posunul na 41. příčku. V sobotu čeká peloton 134,8 km dlouhá trasa s výjezdy na 2642 metrů vysoký Col du Galibier a Col de la Croix de Fer (2067 m). Tradiční prověrka před Tour de France vyvrcholí v neděli.

V závodu nebude po dnešku pokračovat kolumbijský cyklista Juan Sebastián Molano, který byl diskvalifikován za napadení soupeře. S Francouzem Hugem Pagem se dostal do sporu nejprve v závěru etapy, kdy mu strčil do kola a udeřil ho do helmy. Další ránu do hlavy pak přidal po výměně názorů před týmovým autobusem.

Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 6. etapa (196,5 km)
1. Ferron (Fr./TotalEnergies)4:22:17
2. Rolland (Fr./B&B Hotels-KTM)-3
3. Barguil (Fr./Arkéa-Samsic)''
4. Bagioli (It./Quick-Step Alpha Vinyl )''
5. Bouchard (Fr./AG2R-Citroën)''
6. Lafay (Fr./Cofidis)''
...
86. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert)-32
Průběžné pořadí
1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma)21:27:20
2. Cattaneo (It./Quick-Step Alpha Vinyl)-1:03
3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma)-1:06
4. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers)-1:32
5. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma)-1:36
6. Caruso (It./Bahrajn Victorious)-1:49
...
41. Hirt-5:07

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.