Hlavní obsah

Giro se vrátí do Itálie, cyklisté příští rok začnou časovkou v Abruzzu

Cyklistické Giro d'Italia se po letošním startu v Budapešti vrátí v příštím roce k domácímu zahájení. Pořadatelé slavného etapového závodu ve středu oznámili, že v roce 2023 vyrazí peloton do třítýdenního boje o růžový trikot 6. května z regionu Abruzzo. Jako první bude na programu časovka jednotlivců na 18,4 km z Fossacesie do Ortony.

Foto: Twitter

Egan Bernal na letošním Giro d'Italia.

Článek

Trasa časovky povede po cyklostezce na pobřeží Jaderského moře vybudované místo dřívější železniční trati. "Jsem nadšený tím, že se bude startovat v Abruzzu a prolog na Costa dei Trabocchi je pro mě splněný sen. Dobře si pamatuji, když se projekt té cyklostezky zrodil a já viděl první úseky. Představoval jsem si, jaká by to byla paráda, kdyby tudy jelo Giro d'Italia. Vypadalo to perfektně," uvedl na dnešní prezentaci italský jezdec Dario Cataldo, který z tohoto regionu pochází.

Po časovce bude následovat etapa z Terama do San Salva dlouhá 204 km, která by měla končit hromadným spurtem. Do Abruzza se pak peloton vrátí ještě v sedmé etapě, ve které budou cyklisté v závěru stoupat na vrchol Gran Sasso do výšky přes 2000 metrů nad mořem.

Další podrobnosti o trase zveřejní organizátoři později.

Reklama

Související témata:
Abruzzo