Hlavní obsah

Groves na vypůjčeném kole vyhrál předposlední etapu Kolem Katalánska

Předposlední šestou etapu závodu Kolem Katalánska vyhrál australský cyklista Kaden Groves, i když si pár kilometrů před cílem kvůli defektu musel půjčit kolo od týmového kolegy. Spurtér stáje Alpecin-Deceuninck poté uspěl v hromadném finiši stejně jako ve čtvrtek, s druhým místem se musel opět spokojit Francouz Bryan Coquard. Celkově dál vede Slovinec Primož Roglič.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Asi sedm kilometrů před cílem jsem cítil, že zadní kolo měkne. Nebyl jsem si jistý, jestli mám zastavit. Říkal jsem si, že bych zvládl sprint i s defektem. Ale nakonec musím poděkovat ředitelům týmu, kteří rozhodli, že si mám vyměnit kolo s Xandrem (Meurissem)," uvedl Groves.

"Přibližně pět kilometrů před cílem jsem zastavil a on mi dal své kolo. Pak jsem se vracel s pomocí Nicoly (Conciho). Měl jsem velké štěstí, že jsem je tam měl. Naštěstí jela vpředu menší skupina a nejelo se příliš rychle," prohlásil australský jezdec.

Ve stoupání druhé kategorie zhruba 27 kilometrů před cílem se pokusil ujet druhý muž celkového pořadí Belgičan Remco Evenepoel, ale Roglič jeho útok odrazil. Trojnásobný šampiony Vuelty má dál v čele náskok deset sekund.

Jan Hirt dojel na 55. místě ve stejném čase jako vítěz, před nedělním dojezdem v Barceloně mu patří 49. příčka se ztrátou téměř 26 minut na Rogliče.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 6. etapa (174,1 km):
1. Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck) 3:50:32
2. Coquard (Fr./Cofidis)
3. Schelling (Niz./Bora-hansgrohe)
4. Van Gils (Belg./Lotto-Dstny)
5. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step)
6. Kron (Dán./Lotto-Dstny)
...
55. HIRT (ČR/Soudal-Quick-Step) všichni stejný čas
Konečné pořadí:
1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 25:19:52
2. Evenepoel -10
3. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) -1:02
4. Soler (Šp./SAE Team Emirates) -1:54
5. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) -1:55
6. Woods (Kan./Israel-Premier Tech) -1:59
...
49. HIRT -25:52

Reklama