Hlavní obsah

Hinaultův žlutý trikot vynesl přes 300 tisíc korun na boj s virem

Praha

Žlutý trikot z Tour de France pětinásobného šampiona Bernarda Hinaulta vynesl v online aukci na boj s koronavirem 12 050 eur (přes 300 000 korun). Dalších 765 eur vydělal v internetové dražbě na eBay dres cyklistického mistra Francie z roku 2016 Arthura Vichota.

Foto: Sport.cz

Bernand Hinault na archivním snímku.

Článek

Pětašedesátiletý Hinault během kariéry v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století strávil ve žlutém trikotu na Tour de France 75 dnů. Do aukce dal ten ze slavnostního vyhlášení v roce 1982, kdy se mu podařilo vítězné double Giro d'Italia-Tour.

Oba cyklisté věnovali trikoty ve prospěch bretaňské charitativní organizace, jež shromažďuje prostředky na pořízení ochranných pomůcek před nákazou covid-19 pro lékaře v místních nemocnicích.

"Doufali jsme, že bychom za žlutý trikot mohli získat dva nebo dokonce tři tisíce eur. Nabídky dávalo dvacet lidí oproti běžnými čtyřem nebo pěti. V poslední minutě aukce cena vylétla z osmi na dvanáct tisíc. Jsme moc šťastní," uvedl Christophe Lefort z charitativní organizace Souffles. Peníze využije mimo jiné na nákup 10 000 roušek pro zdravotnický personál.

Reklama