Hlavní obsah

Hirt nastínil plány na sezonu. Na Giru chce pomoct k celkovému vítězství

Po přestupu do Quick-Stepu se aktuálně nejlepší český cyklista Jan Hirt může těšit na nejvyšší týmové ambice. Belgické stáji by rád pomohl k prvenství na Grand Tourovém závodě Giro D´Italia, který se pojede 6. až 28. května. Bude však pravděpodobně muset upozadit osobní cíle, roli lídra totiž dostane aktuální mistr světa a šampion ze španělské Vuelty Remco Evenepoel.

Foto: Showroom L27

Český cyklista Jan Hirt už v dresu Soudal Quick-Step, kam od roku 2023 na dvě sezony přestoupil.

Článek

Hirt prožil nejlepší závod kariéry právě loni na Giru. Ovládl královskou etapu a v celkovém hodnocení skončil na šesté příčce. To však ještě v dresu Intermarché Wanty Gobert. Teď ho v jiné, o poznání prestižnější, belgické stáji nejspíš čeká na italské Grand Tour jiná role. Pozice superdomestika pro Evenepoela, 22letou vycházející hvězdu světové cyklistiky.

„Jsme velký tým, který má ve svém středu mistra světa. Tomu odpovídají i naše ambice. Jako tým bychom na Giru rádi zaútočili na celkové vítězství a osobně se budu snažit udělat maximum, abych ke splnění tohoto cíle přispěl," uvedl Hirt.

Přípravu na blížící se sezonu, která startuje už za dva týdny, si 31letý cyklista před odletem do Argentiny zpestřil netradičně. Virtuálním závodem, v němž poměřil síly s téměř osmi desítkami cyklistických nadšenců. Jednadvacet kilometrů dlouhé klání, které účastníky zavedlo na jihoafrické pobřeží Cape Whale, ovládl právě Hirt.

„S podobným typem závodu nemám příliš zkušeností. O to větším a milejším překvapením pro mě bylo, jak početná a kvalitní konkurence se sešla. Koneckonců odpovídalo tomu i zvolené tempo, které bylo až nečekaně vysoké," oceňoval třebíčský rodák.

Foto: Showroom L27

Jan Hirt před odletem do Argentiny absolvoval virtuální závod s cyklistickými nadšenci.

Závod absolvoval v prostorách nového cyklistického showroomu L27 na pražském Vyšehradě, který akci pořádal. „Jednalo o příjemný trénink a zajímavé zpestření přípravy. Jsem rád, že jsem mohl být součástí takové akce," dodal Hirt.

„Honza je nejen českou cyklistickou jedničkou, ale i naším ambasadorem, kterého se od počátku spolupráce snažíme maximálně podporovat v jeho kariéře profesionálního sportovce," řekl za klub L27 René Andrle, trenér české reprezentace a sportovní manažer stáje Israel-Premier Tech.

Reklama

Související témata: