Hlavní obsah

Biker Cink o konci týmu: Naštvalo mě to. Ale třeba mě změna nakopne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Krossem měl být český biker Ondřej Cink spjatý až do olympiády v Paříži. Jenže polský tým před startem další sezony ukončil činnost a 32letý cyklista si musel najít nového zaměstnavatele. „Dosud jsem ani nedostal vyjádření, proč tým skončil. To mě fakt štve,“ říkal v rozhovoru pro server WeLoveCycling.com. Nakonec se rozhodl pro přestup do španělské stáje Primaflor-Mondraker-Genuins (PMG), v níž působil v roce 2018. Na toto angažmá přitom nevzpomíná v nejlepším.

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink změní tým, bude jezdit za španělský Mondraker (archivní foto).

Článek

Počítal s tím, že v Krossu bude pokračovat. Vždyť po životní sezoně 2021, kdy pravidelně sbíral umístění na stupních vítězů, se o něj týmy přetahovaly. „Měl jsem zajímavé nabídky do super organizací. Mohl jsem jít nahoru a měl bych skvělé zázemí. Ale Kross mě přeplatil," vykládal Cink. „Věděl jsem, že čekám rodinu a stavím dům. A rozhodl jsem se pro peníze," pokračoval.

Po roce tak může trochu litovat. „Šokovalo mě, když jsem se v červenci dozvěděl, že stáj skončí. A taky naštvalo," popisoval. Uplynulá sezona už pro něj totiž tak vydařená nebyla, a tak hledání nového zaměstnavatele nebylo úplně snadné. Přiznává, že musel slevit ze svých požadavků. „Prostě jsem neměl tak dobré výsledky. Nakonec jsem se rozhodoval mezi Santa Cruz a Mondrakerem. V něm už jsem byl a znám dobře týmového manažera," vysvětloval.

V roce 2018 ve španělském týmu předčasně ukončil smlouvu. Teď však věří, že mu návrat pomůže zpátky mezi elitu. „Vysvětlili jsme si s vedením, co tehdy bylo špatně. Třeba mě změna nakopne," doufá Cink.

První pocity má hodně pozitivní. „Mondraker udělal obrovský progres. Tým funguje úplně jinak, materiál je naprosto super. Testoval jsem jejich nové kolo a jsem nadšený," liboval si cyklista.

Smlouvu podepsal na dva roky, tedy do olympijských her v Paříži. „To bude vrchol spolupráce. Chtěl jsem, abych měl jistotu a nemusel pár měsíců před bitvou o olympijskou medaili zase řešit existenční otázky," říkal. Rád by se vrátil do elitní desítky. „Moje ambice se nemění," doplnil.

Reklama

Související témata: