Hlavní obsah

Hororový moment na Roubaix. Lampaert po střetu s divákem letěl jako hadrový panák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letmý kontakt s rukama neopatrného diváka a z kola byl neřiditelný projektil. Naděje Yvese Lampaerta na stupně vítězů při nedělní klasice Paříž-Roubaix vzaly za své po děsivém karambolu, belgický jezdec ale i po hororové pádu dokončil slavné Peklo severu na desáté pozici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Yves Lampaert skončil po kontaktu s divákem v kotrmelcíchVideo: sntv

 
Článek

Nedělní 119. ročník jednoho z pětice cyklistických monumentů se stal sólo kořistí Nizozemce Dylan van Baarla, který na cílovou čáru na velodromu v Roubaix dorazil po 257 km s téměř dvouminutovým náskokem. O další místa na stupních vítězů se ale rozhořel ostrý souboj mezi pronásledovateli včetně Lampaerta.

Šance jednatřicetiletého závodníka ale vzaly sedm kilometrů před cílem v Hemu, kde závodníci na posledním dlážděném úseku šetřili síly na úzkém pruhu asfaltu vedle kostek, za své.  Neopatrný divák ve fanouškovské euforii neuhlídal svou pozici mimo trať a stačilo letmé škrtnutí o tleskající ruce, aby se Lampaertovo kolo stalo zcela neovladatelným.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Paříž-Roubaix po sólo úniku ovládl Van BaarleVideo: sntv

Belgičan se snažil hrozící katastrofu odvrátit marně a po sérii smyků přistál v kotrmelcích u nohou diváků na protější straně cesty. I přes drsný pád ale dokázal pokračovat a do Roubaix dojel s tříminutovým odstupem za vítězem.

Tým Quick-Step–Alpha Vinyl přitom v neděli podobným způsobem ztratil šanci hned u dvou jezdců. Vedle Lampaerta totiž po kolizi s divákem spadl i Florian Sénéchal. „Problém je, že lidé nemají rozum. Závodníci trpí 250 km pro splnění svého snu, kterému obětovali týdny života. A jeden idiot to všechno zničí. Řeknu vám, že já bych se před třiceti čtyřiceti lety zvedl, sebral kolo a šel ho tomu člověku omlátit o hlavu. To dnes nepřichází v úvahu, ale myslím, že by měl dostat alespoň pokutu tisíc eur," nebral si servítky týmový šéf Patrick Lefevere pro server velonews.com.

Reklama

Související témata: