Hlavní obsah

Hvězdný Pogačar má za sebou úspěšnou operaci zlomeného zápěstí

Aktualizováno

Dvojnásobný vítěz cyklistické Tour de Frace Tadej Pogačar má za sebou úspěšnou operaci zápěstí, které si zlomil v nedělním závodě Lutych-Bastogne-Lutych. Na sociálních sítích o tom informovala stáj SAE Emirates.

Foto: Panoramic, ČTK

Tadej Počar na trati Amstel Gold Race. Archivní foto

Článek

Čtyřiadvacetiletý Slovinec se zranil po pádu v úvodu závodu a sešlo tak z jeho očekávaného souboje s mistrem světa s Belgičanem Remcem Evenepoelem, který nakonec obhájil loňské vítězství. "Gratuluju Remcovi, naše bitva musí počkat na příště," uvedl Pogačar na instagramu.

Operaci se podrobil v neděli u specialisty v Genku a podle prohlášení stáje se dnes přesune domů. Jak dlouho bude mimo peloton nebo jak zranění ovlivní jeho přípravu na Tour de France, která startuje v červenci, tým neuvedl.

"Doufám, že se zase brzy se všemi uvidíme. Měl jsem štěstí, že jsem si zlomil jen zápěstí, vzhledem k tomu, jaká to byla šílená nehoda," dodal cyklista.

Zranění ukončilo Pogačarovo úspěšné jaro, během kterého vyhrál etapové závody Kolem Andalusie, Paříž-Nice a klasiky Kolem Flander, Amstel Gold Race a Valonský šíp. Na Lutych-Bastogne-Lutych mohl zkompletovat ardenský hattrick.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.