Hlavní obsah

Irský cyklistický svaz vzdal kvůli vysokým nákladům start na MS v Austrálii

Irský cyklistický svaz se rozhodl vzdát účast na mistrovství světa v silniční cyklistice, které se uskuteční v září v Austrálii. Důvodem vynechání šampionátu jsou vysoké náklady, které by neúnosně zatížily svazový rozpočet.

Foto: Miguel Oses, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

"Vzhledem k obrovskému nárůstu nákladů na účast na vrcholových akcích, které už se uskutečnily a které jsou ještě na letošní rok v plánu, by závodění v Austrálii výrazně přečerpalo rámec našich zdrojů, s nimiž jsme pro letošek počítali," uvedl šéf sportovního úseku svazu Iain Dyer.

Start irských silničních cyklistů na seniorském šampionátu v Austrálii by si následně vyžádal úspory v kategoriích juniorů a jezdců do 23 let i v jiných cyklistických disciplínách. "Ani v budoucnu už nebude samozřejmostí, že se zúčastníme všeho, na co se kvalifikujeme, a využijeme všechny přidělené kvóty. I jiné země už letos přijaly strategická rozhodnutí o účasti na akcích s ohledem na dostupné zdroje a rozpočty. Nejsme v tom sami," dodal Dyer.

Výkonný ředitel svazu Matt McKerrow připustil, že rozhodování nebylo snadné. "S exponenciálním růstem nákladů na účast na akcích po covidu, včetně těch, které už jsme absolvovali a kde ceny letenek a ubytování vzrostly o 70 až 80 procent ve srovnání s minulými lety, jsme se rozhodli dát tentokrát přednost jiným vrcholným akcím a rozvojovým projektům," uvedl.

Reklama

Související témata: