Hlavní obsah

Italská policie identifikovala řidiče, který přejel bývalého cyklistu Rebellina

Italská policie identifikovala řidiče, který přejel bývalého cyklistu Davideho Rebellina. Podle agentury SID šlo o německého občana, jenž ale po návratu domů nemohl být kvůli rozdílným zákonům zadržen.

Foto: Instagram Davide Rebellina

Davide Rebellin na archivním snímku.

Článek

Jednapadesátiletý Rebellin zemřel poté, co ho při tréninku nedaleko Vicenzy srazil nákladní vůz. Podle vyšetřovatelů řidič zastavil, šel se na ležícího cyklistu podívat a poté z místa odjel.

Policie řidiče identifikovala díky záběrům z bezpečnostních kamer a fotografií a videí, která pořídili svědci nehody. Muž se ale mezitím vrátil do Německa, kde byl posléze vypátrán.

Řidič, který v minulosti řídil pod vlivem alkoholu a v roce 2001 už jednou od nehody ujel, zatím nebyl zadržen. Podle médií proto, že německé zákony neznají italskou klasifikaci trestného činu.

Rebellin v roce 2004 ovládl klasiky Amstel Gold Race, Valonský šíp a Lutych-Bastogne-Lutych a teprve nedávno definitivně ukončil kariéru. I přesto ještě o víkendu startoval na kritériu v Monaku, při němž se rozloučil s kariérou bývalý belgický mistr světa v silniční cyklistice Philippe Gilbert. Na startu se sešel s dalšími hvězdami jako Peter Sagan či dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar.

Reklama