Hlavní obsah

Každý si močí, jak chce, jeden na druhého. Je to hnus, anarchie, rozčiluje se Sagan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic není jako dřív, respekt a úcta zmizely. Fenomenální slovenský cyklista Peter Sagan si dost drsně postěžoval na proměnu pořádků v profesionálním pelotonu. A to, alespoň podle něho, směrem k horšímu.

Foto: skoda-auto.com

Peter Sagan v zeleném dresu pro vedoucího muže bodovací soutěže Tour de France. Archivní snímek.

Článek

V rozhovoru pro list Het Nieuwsblad si postěžoval, že úplně přestaly platit letité gentlemanské dohody, které všichni ctili. Mladší cyklisté už je ale podle něj ignorují.

„Když jsem já začínal, v pelotonu si spolu povídali jen starší jezdci, teď už to ale dělají i mladší. Mladé generaci zkrátka chybí respekt. Je to vidět i cítit. V minulosti byly na závodech nepsané zákony. Na to teď můžete zapomenout. je tam úplná anarchie," postěžoval si trojnásobný mistr světa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Peter Sagan (@petosagan)

Týká se to podle něj třeba neoficiálních přestávek na toaletu. Sagan tvrdí, že během závodů už takřka není možné se vymočit u krajnice, protože to ihned znamená ztrátu pozici. Vadí mu, že v důsledku toho teď závodníci močí přímo v pelotonu. Poprvé jsem si toho všiml, když jsem se jako lídr v etapových závodech zastavil, abych vykonal potřebu. Ostatní ale stále útočili," nechápal.

„Přestávka na močení už prostě neexistuje. Znovu jsem se o tom přesvědčil na Haut Var. Kdysi jste měli pevně stanovený čas, kdy se zastavilo na společné čůrání. Teď to dělají všichni přímo na kole. Potom se ptám: je to normální?" pokračoval 32letý rodák z Žiliny.

„Každý na každého čůrá. Hnusné. A když něco řekneš, tak ti řeknou, že jsi arogantní. Nebo že nemůžeš rozhodovat o tom, co dělá někdo jiný," dodal rozhořčeně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články