Hlavní obsah

Konečný je po operaci ruky a přijde o Závod míru

LINEC

Bez jednoho z favoritů Tomáše Konečného odstartuje v sobotu v rakouském Linci cyklistický Závod míru. Třetí muž konečného pořadí z roku 2003 se podrobil operaci záprstní kosti a přijde o účast v 58. ročníku závodu. V německém týmu Wiesenhof Akud se tak objeví z českých jezdců pouze Lubor Tesař.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Závod míru

Článek

Konečný si ruku poranil při pádu v závodu před třemi týdny. "Doktoři mi řekli, že po dvou týdnech klidu budu moci normálně jezdit. Ale když jsem to zkusil, ruka mě bolela a musel jsem na operaci. Mrzí mě to, protože Závod míru jsem chtěl jet," řekl ČTK bývalý člen elitní stáje T-Mobile.

Na startu bude nakonec 139 cyklistů, přičemž pět z osmnácti stájí pojede pouze se sedmi závodníky. Z českých zástupců nastoupí na start osmička jezdců v barvách Sparty Praha, v celku PSK Whirpool pojede sedm českých cyklistů doplněných Slovákem Martinem Riškou a v sedmičlenné sestavě nastoupí Dukla Praha. Zdeněk Machač, který měl také startovat, ještě není zcela v pořádku po zranění ramene.

Posledním Čechem ve startovní listině je světový rekordman v hodinovce Ondřej Sosenka z italské stáje Acqua e Sapone. Třicetiletý Sosenka patří k hlavním favoritům a bude jediným bývalým vítězem závodu v pelotonu. Na nejvyšší stupeň vystoupil v roce 2003.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.