Hlavní obsah

Konečný po osmi letech opustí pozici reprezentačního trenéra silničních cyklistů

Tomáš Konečný uzavře na konci srpna své působení na pozici reprezentačního trenéra silničních cyklistů. Ve funkci končí po osmi letech na vlastní žádost z rodinných důvodů. Na mistrovství světa, které se uskuteční od 18. do 25. září v australském Wollongongu, bude v roli trenéra českého týmu působit René Andrle. Svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: archiv Topforex Lapierre/Jan Brychta

René Andrle, nový trenér cyklistické reprezentace.

Článek

Poslední akcí, kterou bývalý profesionální závodník Konečný s reprezentací absolvoval, byl etapový podnik jezdců do 23 let Tour de l'Avenir.

"Rád bych Českému svazu cyklistiky poděkoval za důvěru a velmi přínosnou spolupráci. Zažil jsem s reprezentací spoustu krásných momentů a získal mnoho cenných zkušeností, které mě posunuly zase o kus dál. Navzdory tomu, jak mě tato činnost naplňovala, je to práce časově velmi náročná. Člověk je v sezoně pořád na cestách a já cítím, že potřebuji trochu přibrzdit," vysvětlil Konečný.

"Chci trávit více času s rodinou, proto jsem se rozhodl skončit. Samozřejmě, že reprezentaci budu bedlivě sledovat dál a s cyklistikou jako takovou se neloučím. Svému nástupci i reprezentantům přeji hodně úspěchů," dodal Konečný.

"Tomášovi musíme za ty roky moc poděkovat. Pod jeho vedením dosáhli závodníci napříč kategoriemi řady skvělých výsledků i na největších akcích, jako jsou mistrovství světa, Evropy nebo dokonce olympiáda," uvedl prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

Nástupce Konečného vybere svaz až po sezoně. "Tomášovi bych chtěl velice poděkovat za úsilí, které věnoval reprezentaci jako takové. Je také důležité, že rozvinul funkční systém podpory reprezentantů zejména s orientací na mladé talenty, na který bychom chtěli dále navázat. Tomášova nástupce budeme s rozmyslem vybírat po skončení této sezony," řekl předseda silniční komise ČSC Luděk Telecký.

Na MS v Austrálii bude reprezentačním koučem dočasně Andrle, jenž má rovněž za sebou kariéru silničního profesionála a v současnosti působí jako sportovní ředitel worldtourového týmu Israel-Premier Tech. "Tento vrchol sezony zajistí v pozici reprezentačního trenéra René Andrle, který působí dlouhodobě v profesionální silniční cyklistice jako sportovní ředitel a sám byl i výborný závodník," prohlásil Telecký.

Reklama

Související témata: